«Η Apple πούλησε λιγότερα iPhones αλλά πιο ακριβά»

Ισχυρά τα τριμηνιαία οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑAPPLE
15:27
01/08/2018
«Η Apple πούλησε λιγότερα iPhones αλλά πιο ακριβά»
3
loading

Η Apple πούλησε λιγότερα από το αναμενόμενο iPhones το πιο πρόσφατο τρίμηνό της αλλά οι υψηλότερες τιμές πώλησης σημαίνουν ότι ο τεχνολογικός κολοσσός κατάφερε και πάλι να ξεπεράσει τις προβλέψεις της Wall Street, σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο BBC.

Όπως ανακοίνωσε αργά χθες η εταιρία, πούλησε 41,3 εκατ. iPhones για τους τρεις μήνες έως τα τέλη Ιουνίου, μόλις κατά 1% περισσότερα σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο, η μέση τιμή των iPhone ανήλθε στα 724 δολάρια, πολύ πάνω από την πρόβλεψη για 694 δολάρια. Σύμφωνα με την εταιρία, το μοντέλο iPhone X, αξίας 999 δολαρίων, που κυκλοφόρησε πέρυσι, παρέμεινε το πιο δημοφιλές μοντέλο iPhone για το συγκεκριμένο τρίμηνο και καθόρισε τις υψηλότερες τιμές πώλησης. Τις επιδόσεις της εταιρίας στήριξε και η ισχυρή αύξηση των εσόδων κατά 31% από την μονάδα υπηρεσιών της Apple, που περιλαμβάνει υπηρεσίες όπως η App store, η Apple Music και η Apple Pay.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, συνολικά τα τριμηνιαία έσοδα της εταιρίας κατέγραψαν άλμα 17% σε ετήσια βάση στα 53,3 δισ. δολάρια, ενώ τα κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 11,5 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 32% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Η μετοχή της κατέγραψε άλμα άνω του 3% στη μετασυνεδριακή της διαπραγμάτευση, οδηγώντας την τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της Apple ένα βήμα πιο κοντά στο επίπεδο του 1 τρισ. δολαρίων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Ροζ φλαμίνγκο

  Μεγάλη απάτη και πανάκριβα χωρίς λόγο. Με λιγότερα από τα μισά λεφτά αγοράζεις ένα xiaomi και είσαι καλύτερα

  1. avatar Giorgis

   Δεν έχω iPhone ούτε μου χρειάζεται σε αυτή τη φάση. Δουλεύω όμως σε mac εδώ και δεκαετίες. Δεν θα το άλλαζα ποτέ. Τα ίδια έλεγαν πάντα και για τα mac. Ότι είναι ακριβά. Σε πληροφορώ λοιπόν ότι είναι πολύ φθηνότερα από οποιοδήποτε PC. Αρκεί να τα χρησιμοποιείς επαγγελματικά και να μην τα αγοράζεις απλώς για μπαίνεις στο internet. Τα 20-30 ευρώ το μήνα που θα κοστίζει παραπάνω στη διάρκεια της ζωής του, είναι αστείο ποσό για έναν επαγγελματία που θέλει αξιοπιστία και διάρκεια. Μια στραβή στον υπολογιστή του επαγγελματία και η απώλεια για μερικές μέρες ή και ώρες καμιά φορά, μπορεί να του κοστίσει χιλιάδες ευρώ.

 2. avatar audioware

  Αφου υπάρχουν κορόιδα που χώνουν το μηνιάτικο για να τα πάρουν, λόγω μόδας...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει