Με την έναρξη ενός νέου blog αφιερωμένου στους χρήστες Linux, η Valve επιβεβαιώνει και επίσημα αυτό που εδώ και αρκετό καιρό ακουγόταν μόνο σαν φήμη. Η αμερικάνικη εταιρία από το 2011 ετοιμάζει ένα linux client για το Steam, την γνωστή πλατφόρμα παιχνιδιών.

Η ανάρτηση αναφέρει πως έχουν ήδη έτοιμη μια έκδοση του Steam η οποία τρέχει προς το παρόν μόνο σε Ubuntu και υποστηρίζει όλα τα κύρια χαρακτηριστικά του δημοφιλούς client, προσφέροντας μια πολύ καλή εμπειρία.

Στο άμεσο μέλλον αναμένεται να στηθεί η πρώτη, εσωτερική beta για να δοκιμαστεί το σύστημα αυτόματης αναβάθμισης και να ελεγχθεί η συμβατότητα των παιχνιδιών.

Αναφέρεται επίσης πως ήδη μια έκδοση (port) του Left 4 Dead 2 λειτουργεί απροβλημάτιστα και πως σκοπός της εταιρίας είναι σιγά-σιγά να προσθέτει περισσότερα παιχνίδια, έτσι ώστε να αποδώσει στο Linux την εμπειρία που απολαμβάνουν οι gamers στα Windows.

Πίσω από αυτήν την κίνηση κρύβεται σίγουρα η επιθυμία της Valve να προσελκύσει παίκτες από τον κόσμο του Linux, όπου ο αριθμός των εμπορικών παιχνιδιών που κυκλοφορούν είναι ελάχιστος σε σχέση με τα Windows.

Η Valve επισημαίνει ακόμα πως ανάλογα με την επιτυχία που θα έχει η δοκιμαστική έκδοση στο Ubuntu θα κοιτάξουν και την πιθανότητα υποστήριξης άλλων διανομών στο μέλλον.