Ήταν το 2009 όταν το Facebook εγκαινίασε τη λειτουργία του «like», αλλάζοντας τόσο τη δική του επικράτεια όσο και το τι σήμαινε τελικά η κοινωνική δικτύωση.

Και στα 9 χρόνια που μεσολάβησαν, τόσο εμείς όσο και οι φίλοι μας έχουμε πατήσει το κουμπάκι τόσες φορές που είναι πρακτικά αδύνατο να θυμάσαι πού και πότε. Αλλά και σε ποιον, που είναι εδώ το μεγάλο ζητούμενο.

Μόνο που το Facebook σου δίνει τη δυνατότητα να φρεσκάρεις τη μνήμη σου και να δεις κάθε φωτογραφία στην οποία πάτησες like σε κάποια φάση της online δραστηριότητάς σου. Ή οι φίλοι σου. Ή η σύντροφος σου. Ή κάθε celebrity λίγο-πολύ!

Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να πας στη γραμμή αναζήτησης (search bar) και να πληκτρολογήσεις το «photos liked by» και το όνομα της αρεσκείας σου. Και να πατήσεις enter φυσικά. Ας το κάνουμε για τον Mark Zuckerberg, τον ιδρυτή του Facebook…

fac1

Θα μεταφερθείς έτσι σε μια σελίδα με μερικές από τις φωτογραφίες που έχει κάνει like ο Mark. Κάτω από το «μπουκέτο» των φωτογραφιών θα δεις το «see more», που θα πατήσεις τώρα για να τις δεις όλες.

face2

Κι αν θες να φρεσκάρεις τη μνήμη της δικής σου δράσης, πληκτρολόγησε απλώς στο search bar το «photos liked by me».

Παρά το γεγονός ότι το χαρακτηριστικό δουλεύει κάτι παραπάνω από αποτελεσματικά, υπάρχουν και μερικά ψιλά γράμματα εδώ, καθώς αν δεν είσαι φίλος με τον χρήστη που ανέβασε τη φωτογραφία που ο φίλος σου πάτησε like, τότε ενδέχεται να μη σου την εμφανίσει. Ανάλογα με τα privacy settings εκείνου του χρήστη δηλαδή.

Παρά ταύτα, είναι ένα πρώτης τάξεως ταξίδι στην ιστορία σου ως περιηγητής του Facebook…