Βραβείο διαστημικής τεχνολογίας κέρδισαν Έλληνες μαθητές

Δημιούργησαν τον δορυφόρο «Ιcaromenippus 3D»


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
15:20
29/04/2012
Βραβείο διαστημικής τεχνολογίας κέρδισαν Έλληνες μαθητές
4
loading

proho.gr

Το δεύτερο βραβείο στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό διαστημικής για μαθητές «CanSat», που πραγματοποιήθηκε στη Νορβηγία, οργανωμένος από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA), κέρδισαν οι μαθητές του 3ου Λυκείου Μυτιλήνης.

Ο δορυφόρος που δημιούργησαν με τη βοήθεια του καθηγητή φυσικής του σχολείου τους Γιώργου Κοντέλλη, ο «Ιcaromenippus 3D», πέταξε σε ύψος ενός χιλιομέτρου πάνω από το έδαφος της Γης κάνοντας τρισδιάστατες λήψεις.

Μάλιστα όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, ο «Icaromenippus 3D» έκανε όλες τις λήψεις που χρειάστηκε χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Ενώ δορυφόροι άλλων ομάδων καταστρέφονταν κατά την εκτόξευσή τους ή κατά τη διάρκεια των υπερπτήσεων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Deneb

  συγχαρητήρια παιδιά! και εις ανώτερα!

 2. avatar GreekWarrior

  ΕΥΓΕ !

 3. avatar http://www.antoniskepseismou.blogspot.com/

  Πολλά λάθη κάνει ένα κράτος. Το χειρότερο όμως είναι να μην δίνει την προσοχή που χρειαζεται στους νέους. Και γιατί στους νέους και όχι στους μεγαλύτερους. Γιατί αυτοί είναι που έχουν αντοχή, δύναμη, όρεξη, όνειρα. Δείτε τι έγινε μετά τον πόλεμο. Όλο το "νέο αίμα" έφυγε. Όλη η δύναμη έφυγε. Έμειναν πίσω μεσήλικες και ηλικιωμένοι. Πως να πάει μπροστά η χώρα. Ποιος τόλμισε να ρισκάρει ξανά. Ποιος τόλμισε να προσπαθήσει κάτι καινούργιο? Που να βρουν το κουράγιο? Ενώ η όρεξη του νέου για ζωή θα μπορούσε. Και αυτό θα ξανα γίνει τώρα. Θα τους φύγουμε και αυτοί θα προσπαθούν να αναπτύξουν μια μεσόκωπη και κουρασμένη χώρα!!!! Χάστε μας για δεύτερη φορά και θα χάσετε ξανά την ελλάδα

 4. avatar kontchrist

  Μπράβο σε αυτά τα παιδιά για την προσπάθειά τους!!
  Αυτά τα παιδιά μας δίνουν το θάρρος να συνεχίζουμε όλοι οι υπόλοιποι για την ευημερία.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει