Η δρ Cathy O’Neil, ακαδημαϊκός στο Χάρβαρντ, βλέπει στα sex robots το σημείο καμπής της ανθρωπότητας.

Και παρά το γεγονός ότι όσα κυκλοφορούν σήμερα ή αναμένεται να κυκλοφορήσουν αφορούν στην ικανοποίηση των αντρών, η μαθηματικός προβλέπει πως θα είναι ο άντρας αυτός που θα απομείνει τελικά σε αχρησία, καθώς οι γυναίκες στο μέλλον θα ανακαλύψουν τα «ορμητικά αντρικά ρομπότ», τα οποία θα ξεπερνούν φυσικά σε ιδιότητες τους βιολογικούς άντρες.

Αυτά τα φουτουριστικά ρομποτικά μαραφέτια δεν θα ικανοποιούν μόνο σεξουαλικά τη γυναίκα, αλλά θα εξασφαλίζουν και τις συναισθηματικές της ανάγκες, παρέχοντάς της κάποιον να αγαπά. Και θα κάνουν και τις δουλειές του σπιτιού φυσικά, προβλέπει η δρ Cathy, κάτι που θα επισκιάσει ολότελα τον άντρα.

klntirogb1

Γράφοντας στο «Bloomberg», προφητεύει: «Νομίζω πως είναι οι άντρες αυτοί που πρέπει να ανησυχούν. Είναι εντελώς πιθανό τα ρομπότ να τους ξεπεράσουν». Η ίδια βλέπει μάλιστα και ασύγκριτα οφέλη στα αρσενικά ρομπότ, λέγοντας πως το λιγότερο που θα δημιουργήσουν είναι λίγος… υγιής ανταγωνισμός: «Αν μπορούν να καταλάβουν τη γυναικεία ανατομία, εννοώ να την καταλάβουν πραγματικά, τότε ίσως να αξίζει το ρίσκο»!

Σεξουαλικά ρομπότ κυκλοφορούν ήδη στην αγορά, με τιμές που κυμαίνονται από τα 4.000-12.000 ευρώ, προσφέροντας απαράμιλλες όπως δηλώνουν οι χρήστες τους υπηρεσίες. Όσο για την Cathy O’Neil, βλέπει με καλό μάτι τη νέα αυτή εποχή της ανθρωπότητας που θα διαμορφώσουν οι σεξουαλικές μηχανές: «Αξίζει μια προσπάθεια», λέει, «φέρτε τα ρομπότ του σεξ!»…