Ένας φορητός υπολογιστής που εκλάπη πέρυσι από τη NASA περιείχε κωδικούς και αλγόριθμους που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο του Διεθνή Διαστημικού Σταθμού (International Space Station).

Συγκεκριμένα, ο γενικός επιθεωρητής της NASA, Πολ Μάρτιν, ανέφερε σε επιτροπή του Κογκρέσου ότι η κλοπή του μη κρυπτογραφημένου notebook το Μάρτιο του 2011 είχε ως αποτέλεσα την απώλεια αλγορίθμων που χρησιμοποιούνται για την αποστολή εντολών και τον έλεγχο του ISS.

Από τον Απρίλιο του 2009 μέχρι τον Απρίλιο του 2011, από τη NASA εκλάπησαν 48 υπολογιστές και φορητές συσκευές. Αρκετές από αυτές τις συσκευές είχαν περιείχαν ευαίσθητα δεδομένα, όπως αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης των εργαζόμενων και εταιρικά μυστικά.

Παράλληλα, ο Μάρτιν αποκάλυψε ότι το 2010 και 2011, η NASA δέχτηκε χιλιάδες κυβερνοεπιθέσεις (καταγράφηκαν 5.408 περιστατικά παράνομης πρόσβασης και εγκατάστασης ιών στα δίκτυά της υπηρεσίας). Τα κακόβουλα λογισμικά που εγκαταστάθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της διετίας κόστισαν στην υπηρεσία περίπου 7 εκατομμύρια δολάρια.