Η εφαρμογή Smartr Contacts αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για όσους έχουν αρκετές επαφές στο iPhone τους και ψάχνουν για έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο να τις οργανώσουν.

Η εφαρμογή σαρώνει τη λίστα των τηλεφωνικών και ηλεκτρονικών (email) επαφών σας, συλλέγει στοιχεία για καθεμία  από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter) και αφού έχει συλλέξει όλες τις δυνατές πληροφορίες, οργανώνει τις επαφές σας ανάλογα.

Αρχικά εισάγετε τα στοιχεία του Gmail λογαριασμού σας, και έπειτα συνδεθείτε στο Facebook και Twitter. Αφού συνδεθείτε, η εφαρμογή θα πραγματοποιήσει μια αυτόματη σάρωση με σκοπό τη συγκέντρωση όλων των δυνατών στοιχείων για καθεμιά επαφή ξεχωριστά. Αφού ολοκληρώσει τη διαδικασία, εσείς θα έχετε στα χέρια σας έναν πλήρη κατάλογο, με όλους τους αριθμούς και τα email για κάθε επαφή ξεχωριστά.

Ακόμα κι αν δεν θυμάστε το όνομα ενός συγκεκριμένου προσώπου από μια εταιρεία, μπορείτε να αναζητήσετε το όνομα της εταιρίας και η εφαρμογή θα βρει το συγκεκριμένο άτομο μέσω του Facebook. Επομένως, το Smartr Contacts θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο όχι μόνο στο κοινωνικό αλλά και στο επαγγελματικό πλαίσιο της καθημερινότητάς σας.

Αφού η εφαρμογή ολοκληρώσει τη σάρωση, εσείς θα έχετε έναν πλήρη κατάλογο, με τα τηλέφωνα, τα email και τα προφίλ κοινωνικής δικτύωσης για κάθε επαφή ξεχωριστά. Επιπλέον, μπορείτε να παρακολουθείτε το ιστορικό σας με τη κάθε επαφή, μέσω ενός γραφήματος και να δείτε πόσο συχνά επικοινωνείτε μαζί τους.

Το Smartr Contacts αποτελεί μια χρήσιμη εφαρμογή για όσους θέλουν να συνδυάσουν τις επαφές τους με τα site κοινωνικής δικτύωσης και να τις οργανώσουν με έναν μοναδικό τρόπο. Οι δημιουργοί της εφαρμογής υποσχέθηκαν πως στο επόμενο update θα δούμε πολλές νέες λειτουργίες.