Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες βιντεοπαιχνιδιών όταν θέλουν να παίξουν μαζί με φίλους, είναι ότι συνήθως η οθόνη θα πρέπει να διαχωριστεί σε δύο τμήματα, ένα για τον κάθε παίκτη. Το ενοχλητικό αυτό φαινόμενο έρχεται να αντιμετωπίσει η Sony παρουσιάζοντας μια νέα, πρωτοποριακή οθόνη.

Η «Simulview», όπως είναι η ονομασία της, μπορεί και προβάλλει δύο διαφορετικά κάδρα, ένα για τον κάθε παίκτη! Έτσι οι θεατές βλέπουν διαφορετικά πράγματα την ίδια στιγμή, από μία και μόνο οθόνη!

Οι χρήστες είναι απαραίτητο να φοράνε ειδικά τρισδιάστατα γυαλιά, τα οποία διαθέτουν ένα ειδικό φωτοφράκτη που συγχρονίζεται με διαφορετικό τρόπο σε κάθε θεατή, όσον αφορά τις εικόνες που συνεχώς ανανεώνονται στην τηλεοπτική οθόνη, με αποτέλεσμα ο καθένας να βλέπει διαφορετικά πράγματα από το διπλανό του.

Η οθόνη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν κανονική 3D τηλεόραση, είναι εξοπλισμένη με δύο θύρες HDMI, προβάλει εικόνες υψηλής ανάλυσης 1080p ενώ ο ρυθμός ανανέωσης φτάνει τα 240 Ηz.

Προς το παρόν, μόλις 4 παιχνίδια μπορούν να αξιοποιήσουν την πρωτοποριακή τεχνολογία της «Simulview», μεταξύ των οποίων είναι και τα «Motorstorm: Apocalypse» και το «Gran Turismo 5». Η συσκευή κυκλοφορεί στην Αμερική, στην τιμή των 500 δολαρίων, ενώ η άφιξη της στην Ευρώπη αναμένεται την άνοιξη.