Απ’ όλες τις εταιρίες ηλεκτρονικών, η Nintendo θα ήταν η τελευταία που θα περιμέναμε να αντιμετωπίσει οικονομικά προβλήματα. Πρόκειται για την εταιρία των παιδικών μας χρόνων, εκείνη που μας έμαθε το Tetris, τον Super Mario και τον Donkey Kong. Λίγα χρόνια αργότερα εισήγαγε στο κόσμο της τεχνολογίας το φορητό gaming με το πολυλατρεμένο Gameboy. Μην πανικοβάλλεστε καθώς η Nintendo δεν έχει… πεθάνει.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η εταιρία φαίνεται να έχει φτάσει σε οικονομικό αδιέξοδο. Συγκεκριμένα, η Nintendo πρόκειται μέσα στο 2012 να χάσει 264 εκατομμύρια δολάρια.

Τι φταίει για όλα αυτά; Το Nintendo 3DS. Η εταιρία προέβλεπε πως η νέα της κονσόλα θα είχε ανάλογη αποδοχή με το DS. Ωστόσο, οι πωλήσεις ήταν ιδιαίτερα χαμηλές και οι Ιάπωνες αναγκάστηκαν να ρίξουν πολύ χαμηλά την τιμή του.

Επιπλέον, οι πωλήσεις του Wii, ενώ αρχικά ήταν σχετικά ικανοποιητικές, αργότερα άρχισαν να μειώνονται δραματικά. Αυτή τη στιγμή η Nintendo έχει πουλήσει 3,3 εκατομμύρια κονσόλες, ενώ την ίδια περίοδο πέρσι είχε πουλήσει περίπου 5 εκατομμύρια.

Τι σημαίνουν, λοιπόν, όλα αυτά για τη Nintendo; Μήπως ήρθε η ώρα να μας αποχαιρετήσει η εταιρία ηλεκτρονικών παιχνιδιών που μας μεγάλωσε; Το σενάριο αυτό ίσως να είναι απίθανο για μια τόσο μεγάλη εταιρία. Ωστόσο, ιδιαίτερα πιθανό είναι να δούμε μια ολική αναγέννηση της εταιρίας. Με τα παρόντα προϊόντα η Nintendo μόνο χρέη θα έχει και γι΄αυτό μια νέα κονσόλα στο μέλλον δεν θα μας έκανε ιδιαίτερη έκπληξη.