Αν η οικογένεια και οι φίλοι σας, παραπονιούνται συνεχώς ότι κάνετε πολλή ώρα να απαντήσετε στα μηνύματά τους κι αυτό συμβαίνει επειδή δεν τα βλέπετε, υπάρχει ένας τρόπος να το διορθώσετε.

Μια κρυμμένη ρύθμιση μέσα στο Apple κινητό, μπορεί να σας λύσει τα χέρια καθώς έχει ένα χαρακτηριστικό που διασφαλίζει ότι δεν πρόκειται να ξαναχάσετε κάποιο μήνυμα ή κλήση και δε θα κάνετε να το δείτε για ώρα.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια σύντομη «έκρηξη» φωτός που βγαίνει από το πίσω μέρος της συσκευής και μοιάζει στην πραγματικότητα με το φλας που χρησιμοποιείται σε μια φωτογραφία. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν έχετε ακουμπισμένο το iPhone σας με την οθόνη προς τα κάτω στο τραπέζι και στο αθόρυβο, θα λάβετε ένα οπτικό σήμα ότι έχετε λάβει μήνυμα.

Δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη ρύθμιση…

  1. Πηγαίνετε στις ρυθμίσεις του iPhone
  2. Επιλέξτε τις «Γενικές ρυθμίσεις» και έπειτα «Προσβασιμότητα»
  3. Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ενότητα με τίτλο «Ακοή»
  4. Ενεργοποιήστε τη ρύθμιση με τίτλο «Λάμψη σε ειδοποιήσεις»

Είστε έτοιμοι και η ρύθμισή σας έχει ενεργοποιηθεί.

Θα πρέπει βέβαια να γνωρίζετε ότι η ενεργοποίηση αυτής της λειτουργίας θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τη διάρκεια της ζωής της μπαταρίας του iPhone, καθώς καταναλώνει αρκετή ενέργεια. Έτσι καλό θα είναι να ενεργοποιείτε τη ρύθμιση όταν περιμένετε ένα σημαντικό μήνυμα ή κλήση και πρέπει να έχετε τη συσκευή σας σε αθόρυβη λειτουργία. Σε κάθε περίπτωση είναι ένας τρόπος να μην χάνετε ποτέ τις ειδοποιήσεις σας.