Κάμψη, και μάλιστα σημαντική, τόσο ως προς τις πωλήσεις όσο και ως προς τα έσοδα, παρουσιάζει η εικόνα των οικονομικών στοιχείων της Apple, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του τριμήνου του 2016.

Ειδικότερα, για πρώτη φορά μετά από περίπου 13 χρόνια, η Apple παρουσιάζει αρνητικά στοιχεία, στις πωλήσεις των προϊόντων της, ενώ σημαντική μείωση σημείωσαν και οι μετοχές της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, ο γίγαντας της τεχνολογίας κατέγραψε μείωση της τάξης του 13% στα έσοδα του δεύτερου οικονομικού τριμήνου στα 50,56 δισεκατομμύρια δολάρια σε σχέση με 58 δισεκατομμύρια δολάρια που ήταν τα έσοδα της εταιρείας το ίδιο τρίμηνο του περασμένου έτους -η πρώτη πτώση στις πωλήσεις για την Apple από το 2003.

Επιπλέον, καταγράφηκε μείωση στις πωλήσεις των iPhone -για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρείας- αφού κατά τη διάρκεια του τριμήνου πωλήθηκαν συνολικά 51,2 εκατομμύρια συσκευές, έναντι 61,2 εκατομμύρια την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Τέλος, υποχώρηση της τάξης του 8% σημείωσαν οι μετοχές της Apple, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών οι μετοχές της εταιρείας έχουν καταγράψει μείωση κοντά στο 20%, αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC. Ο Τιμ Κουκ, διευθύνων σύμβουλος της Apple, δήλωσε ότι η εταιρεία απέδωσε καλά «μπροστά στις ισχυρές μακροοικονομικές αντιξοότητες».