Η Adidas και η εταιρεία Yohj Yamamoto υπογράφουν «εξωγήινα» – κυριολεκτικά- ρούχα καθώς σε συνεργασία με τη Virgin Galactic σχεδιάζουν τις φουτουριστικές φόρμες για την ομάδα Spaceport America.

Σήμερα το κοινό έριξε μια πρώτη ματιά στις «διαστημικές στολές» και τις μπότες που θα φορούν οι πρώτοι τουρίστες του διαστήματος.

Τα πρωτότυπα σχέδια αποκαλύφθηκαν στην Spaceport America του New Mexico και αποτελούν μόνο ένα μικρό δείγμα από την πλήρη συλλογή.

Οι συνεργαζόμενες εταιρείες θα σχεδιάσουν ρούχα όχι μόνο για τους μελλοντικούς πιλότους αλλά και για τους αστροναύτες και για τις ομάδες εδάφους. Όλα θα κατασκευαστούν με τη χρήση των ίδιων τεχνολογιών και των πλέον εξελιγμένων τεχνικών παραγωγής.

«Η πρότυπη στολή που αναπτύξαμε αντιπροσωπεύει επάξια και τις δύο εταιρείες μας και κυρίως, διασφαλίζει την άνεση, τη λειτουργικότητα και την υποστήριξη που θα χρειάζονται οι πιλότοι των πρώτων επιβατικών πτήσεων στο διάστημα», ανέφερε ο εκ των σχεδιαστών της σειράς Υ-3 Lawrence Midwood.

Στη στολή χρησιμοποιείται το ίδιο επιβραδυντικό υλικό που περιέχει και η στολή των πυροσβεστών. Ενώ έχει κάτι από την ακαμψία του Κέβλαρ, είναι πολύ πιο ευέλικτη από το υλικό που χρησιμοποιείται στην κατασκευή αλεξίσφαιρων γιλέκων.

Οι μπότες είναι φτιαγμένες από παρόμοιο υλικό και αληθινό δέρμα, αλλά το τελικό υλικό είναι πιο ελαφρύ από αυτό που χρησιμοποιήθηκε για τις στολές. Οι σόλες διαθέτουν μάλιστα ενισχυμένα «δεσίματα» και ειδικά ενθέματα  που απορροφούν τους κραδασμούς, σε ενδεχόμενες δύσκολες πτήσεις

Η Y-3 και η Virgin Galactic αποκάλυψαν και την περιορισμένη κυκλοφορία ενός ειδικού μπουφάν για τους πρώτους επιβάτες των διαστημικών πτήσεων της Virgin Galactic.

mksafjajajka2 mksafjajajka3 mksafjajajka1