Το πρόγραμμα που εφαρμόζει, για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου από τα παιδιά, παρουσίασε η Vodafone κατά τη διάρκεια του 2ου πανελλήνιου διεπιστημονικού συνεδρίου «e-life 2011».

Το συνέδριο, με θέμα «Οφέλη και κίνδυνοι στη χρήση του διαδικτύου», διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη από την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ειδικότερα, η Vodafone δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της και στους χρήστες κινητού τηλεφώνου να ζητήσουν την απενεργοποίηση της πρόσβασης σε υπηρεσίες, που απευθύνονται σε ενήλικες και είναι διαθέσιμες στο μενού υπηρεσιών «Μy web».

Παράλληλα, παρέχει τη δυνατότητα ενεργοποίησης ειδικού φίλτρου, που περιορίζει την πρόσβαση από το κινητό τηλέφωνο σε ιστοτόπους του Διαδικτύου. Επίσης, η εταιρεία διαθέτει το ανανεωμένο έντυπο «Οδηγός για Γονείς».

Κινητή – Σταθερή Επικοινωνία & Διαδίκτυο», το οποίο πρώτη η Vodafone κυκλοφόρησε στην Ελλάδα, το 2007. Ο Οδηγός έχει ως στόχο να καλύψει τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των γονέων για ενημέρωση σε θέματα, που αφορούν την Κινητή, τη Σταθερή Επικοινωνία και το Διαδίκτυο και έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με δύο έγκριτους φορείς, την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο και την Ελληνική Εταιρεία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι ενέργειες αυτές εντάσσονται στο πολύπλευρο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας, που εφαρμόζει η Vodafone και συγκεκριμένα, στον τομέα της προώθησης της υπεύθυνης χρήσης του κινητού τηλεφώνου και του Διαδικτύου.