Το iPhone 7 της Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο και θα μπορούσε να έχει μια επαναστατική φωτογραφική μηχανή με διπλό φακό σύμφωνα με τα ξένα δημοσιεύματα.

Έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας διάφορες εκδοχές για το πώς αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει. Ένας φακός της κάμερας θα έχει κανονική προβολή, ενώ ένας δεύτερος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να κάνει ζουμ τη στιγμή που και οι δύο εικόνες θα φαίνονται στην οθόνη.

Το MacRumors δημιούργησε ένα βίντεο βασιζόμενο στην πατέντα της διπλής κάμερας του τεχνολογικού κολοσσού και οι φήμες έρχονται όλο και πιο κοντά στο να γίνουν πραγματικότητα. «Αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να μας επιτρέψει να έχουμε δύο χωριστές προβολές, ενώ τραβάμε ένα βίντεο ή βγάζουμε μια φωτογραφία την ίδια στιγμή», εξηγεί ο Matt Gonzalez, στο βίντεο του MacRumors και προσθέτει «Η Apple έχει μια εταιρεία που γνωρίζει αυτά τα συστήματα διπλής κάμερας ώστε να σας προσφέρει την καλύτερη ποιότητα φωτογραφιών.» Ωστόσο, διευκρινίζει ότι η Apple διαθέτει διάφορες πατέντες οι οποίες ωστόσο δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας και δεν έχουν εφαρμοστεί στα κινητά οπότε και η διπλή κάμερα θα μπορούσε να είναι μία από αυτές.

Εάν ισχύσει ωστόσο αυτό, οι χρήστες του νέου μοντέλου θα μπορούν να βγάζουν την ίδια στιγμή δύο φωτογραφίες ή ακόμη και βίντεο μαζί με φωτογραφία ταυτόχρονα ενώ η τεχνολογία της Apple θα μπορεί να συγχωνεύει τις φωτογραφίες με μοναδικό τρόπο. Οι χρήστες δεν θα χρειάζεται πλέον να κάουν zoom in και zoom out αφού θα μπορούν να βλέπουν ολόκληρο το θέμα της φωτογραφίας και να εστιάζουν σε αυτό που θέλουν περισσότερο. Επιπλέον καταγράφοντας βίντεο θα μπορεί να απαθανατιστεί η στιγμή με μια φωτογραφία και μάλιστα σε πολύ καλή ανάλυση.

Πέρυσι η Apple αγόρασε την Ισραηλινή εταιρία LinX που ειδικεύεται στην τεχνολογία των καμερών για κινητά οπότε είναι πιθανόν αυτή τη φορά να τη χρησιμοποιήσει για να λανσάρει κάτι πραγματικά διαφορετικό στις συσκευές της.

Δείτε το βίντεο με την περιγραφή…