Στη νέα του κατάθεση επί της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας, ο Αλέξης Κούγιας πλέκει το εγκώμιο του Γιάννη Παπακώστα ως προπονητή χαρακτηρίζοντας ως ύποπτο από μόνο του το γεγονός ότι ομάδα την οποία προπονούσε, μπόρεσε να χάσει με τρία γκολ.

Αναφέρθηκε επίσης σε περιστατικό με πρωταγωνιστή τον Μάκη Ψωμιάδη, ο οποίος φέρεται να πυροβολεί… αστακούς προκειμένου να στήσει παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει στην κατάθεσή του για:

Το παιχνίδι του Αγροτικού Αστέρα με την Καβάλα(4-1):

«Ο Αγροτικός Αστέρας είναι από τις πιο βρώμικες ομάδες της δεύτερης κατηγορίας και γνωρίζω ότι υπάρχουν αδελφικές σχέσεις ανάμεσα στον κ. Ψωμιάδη και τον κ. Ριαβόγλου».

Για το παιχνίδι της Αναγέννησης Καρδίτσας με την Καβάλα(3-0):
«Γνωρίζω ότι η Καρδίτσα είναι από τις πιο βρώμικες ομάδες του πρωταθλήματος. Ο Παπακώστας είναι μία προπονητική ιδιοφυΐα και πρέπει να κοιμηθεί ο Θεός, για να φάει η δική του ομάδα τρία γκολ. Πρέπει να ψάξει πολύ κανείς για να βρει παιχνίδι που ομάδα του Παπακώστα έχει δεχθεί τρία γκολ.

Όταν ήμουν στον ΠΑΣ και τον είχα προπονητή, καταφέραμε να αποκλείσουμε τον Ολυμπιακό, παίζοντας με πιτσιρίκια. Το να τρώει ομάδα του Παπακώστα τρία γκολ με βάζει σε πολλές σκέψεις».

Για το παιχνίδι του ΠΑΣ με την Καβάλα:
«Ο ΠΑΣ τότε είχε ομαδάρα, είχε σχεδόν ανέβει και η Καβάλα ήταν μία ψιλομέτρια ομάδα. Ο κ. Ψωμιάδης συναντήθηκε με τον κ. Χριστοβασίλη, πήγαν σε ένα μέρος για να φάνε αστακούς και ο κ. Ψωμιάδης άρχισε να πυροβολεί στους αστακούς!
Μετά από αυτό το σκηνικό, ο Όγιος που ήταν τότε προπονητής στον ΠΑΣ αναγκάστηκε να κατεβάσει την δεύτερη ομάδα στο παιχνίδι».

Εδώ, ο κ. Κούγιας διευκρίνισε πως τις πληροφορίες αυτές του τις μετέφερε ο ίδιος ο δικηγόρος του ΠΑΣ Γιάννινα.

Κλείνοντας, ο δικηγόρος είπε τα εξής:
«Το ποδόσφαιρο είναι το πιο όμορφο άθλημα, αγαπητό από όλο τον κόσμο, όμως είναι παράλληλα και το πιο βρώμικο, καθώς το διοικούν παράγοντες απαράδεκτοι και διεφθαρμένοι».