Παρόλο που οι περισσότεροι κάτοικοι των ΗΠΑ δεν έχουν εγκαταλείψει ακόμη την τηλεόραση για χάρη του διαδικτύου, η παρακολούθηση γεγονότων μέσω ίντερνετ γίνεται όλο και πιο δημοφιλής.

Το Μουντιάλ, μάλιστα, παρόλο που βρίσκεται ακόμη στη φάση των Ομίλων, στάθηκε η αφορμή να καταρριφθεί το ρεκόρ της διακίνησης δεδομένων για τη θέαση online βίντεο.

Τα ρεκόρ καταγράφηκαν από τις αμερικανικές υπηρεσίες Akamai Technologies, ESPN και Univision.

Στο ματς της Δευτέρας, μεταξύ Γερμανίας και Πορτογαλίας, έφτασαν να διακινούνται 4,3 terabits ανά δευτερόλεπτο σε βίντεο streaming στο δίκτυο της Akamai, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 3,5 Tbps που είχε μετρηθεί στους ημιτελικούς χόκεϊ των Χειμερινών Ολυμπιακών του 2014, μεταξύ ΗΠΑ και Καναδά.

Στον αγώνα ΗΠΑ-Γκάνα, η διακίνηση δεδομένων άγγιξε τα 3,2 Tbps, δίχως να ξεπεράσει τα 3,4 Tbps του Ισπανία-Ολλανδία.

Βέβαια το ματς των ΗΠΑ έγινε το πιο δημοφιλές που έχει προβληθεί ποτέ στην υπηρεσία WatchESPN, με 1,4 εκατ. διαδικτυακοί θεατές.

Όσον αφορά την Univision, το ματς Γερμανίας-Πορτογαλίας παρακολούθησαν 2 εκατ. διαδικτυακοί θεατές, ενώ τον αγώνα Μεξικό-Καμερούν είδαν 2,8 εκατ. χρήστες, γεγονός που αποτέλεσε ρεκόρ στη μετάδοση αθλητικών γεγονότων στις ΗΠΑ, ξεπερνώντας τους 2,1 εκατ. διαδικτυακούς θεατές του ΗΠΑ-Καναδά στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς.