Δεν ήταν αρκετά τα 19 γκολ της σεζόν με τη Γιουβέντους για να ξανακερδίσει την εθνική Αργεντινής ο Κάρλος Τέβες. Δεν έφτασε ούτε η λαϊκή εξέγερση ούτε η καμπάνια των μέσων ενημέρωσης υπέρ της συμμετοχής του στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Η Αργεντινή στο Μπέλο Οριζόντε είναι χωρίς τον χρυσό Ολυμπιονίκη της του 2004.

Το ερώτημα εξακολουθεί να υφίσταται. Γιατί ο Σαμπέλα δεν πήρε τον «Απάτσε» στο Παγκόσμιο Κύπελλο; «Ήταν μια επιλογή. Με έχετε βομβαρδίσει με ερωτήσεις για τον Κάρλος -τόνισε ο εθνικός εκλέκτορας στη συνέντευξη Τύπου- αλλά δεν μου κάνατε τη μία και μοναδική θα με έφερνε σε δυσκολία. Δεν σας λέω ποια είναι αυτή».

Σημερινό δημοσίευμα της Gazzetta dello Sport επαναφέρει το θέμα με τίτλο «Στον Τέβες χρεώνονται καυγάδες, ζήλια και ελάχιστο μεγαλείο: Έτσι ο Μέσι απέκλεισε τον πρώην εθνικό του συγκάτοικο», και αποκαλύπτει ότι πηγή του ρεπορτάζ της είναι άνθρωπος πολύ κοντά στην Αργεντίνικη ομοσπονδία του οποίου πέρυσι το καλοκαίρι είχε ξεφύγει το εξής: «Ο Τέβες θα κάνει μια απίστευτη σεζόν. Θέλει να λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Αλλά ακόμα και αν σημειώσει ορδές από γκολ δεν θα πάει στο Μουντιάλ. Η ομάδα δεν τον θέλει, ο Μέσι δεν τον θέλει». Και για τον Σαμπέλα η ενότητα του γκρουπ αξίζει αν λάβουμε υπόψιν επιλογές του που πολλές φορές αμφισβητούνται ίσως λίγο περισσότερο από την ποιότητα των παικτών.

Οι δυο τους Κάρλος και Λίο ήταν φίλοι. Στο Κόπα Αμέρικα του 2007, κοιμούνταν στο ίδιο δωμάτιο μαζί. Ο Μέσι τότε 21 ετών και ο Καρλίτος (τρία χρόνια μεγαλύτερος) τον επευφημούσε και τον είχε υπό την προστασία του. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010, με την… θεοποίηση του Μέσι ήρθε η ρήξη.

Στο φιλικό παιχνίδι με την Γερμανία, τον Μάρτιο του 2010 στο 1-0 της Αργεντινής ο Τέβες μπήκε στο 60ό λεπτό και για να δείξει και αυτός τις ικανότητές του κρατούσε την μπάλα λίγο περισσότερο για τον εαυτό του, γεγονός που δεν άρεσε διόλου στον συμπαίκτη του. Μετά ο Τέβες είπε στον Μαραντόνα να επεκτείνει την όρασή του, να μην είναι δηλαδή τόσο κοντόφθαλμος και να βλέπει πρώτα τις προπονήσεις και μετά να αποφασίζει για την ομάδα.

Ο εθνικός εκλέκτορας Μαραντόνα είχε στο μυαλό του ένα 4-4-2, το οποίο δεν συμπεριελάμβανε τον Τέβες. Στη Νότιο Αφρική το σύστημα άλλαξε, έγινε 4-3-3 και ο Κάρλος έπαιξε βασικός, γεγονός που δυσκολευόταν να το καταπιεί όλο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Η τελευταία πράξη παίχτηκε σε μια έντονη λογομαχία που είχαν Τέβες και Μέσι αναφορικά στον τρόπο παιχνιδιού της εθνικής και στην ηγεσία.

Ο Τέβες όπως συνεχίζει στο ρεπορτάζ της η Gazzetta dello Sport δεν έδειξε τον πρέποντα σεβασμό στον «Μεσσία» και έτσι έκλεισε η είσοδος προς την εθνική. Ο Μέσι ασφαλώς και δεν βγήκε μπροστά να πει «Ή ο Τέβες ή εγώ». Αλλά όλη η ομάδα το ήξερε…

Περισσότερα θέματα για το ποδόσφαιρο και τους οπαδούς στο tifosi.gr