Την καθιέρωση του Final-8 στο Champions League, το οποίο φέτος έγινε αναγκαστικά λόγω κορονοϊού, σκέφτεται η UEFA.

Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία επέμεινε φέτος, παρά την πανδημία, για την ολοκλήρωση των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και για να γίνει εφικτό αυτό αποφάσισε να υπάρξει Final-8.

Σε σχέση με τα παραδοσιακά διπλά ματς μέχρι και τους ημιτελικούς, το αρνητικό για τις ομάδες και τους χορηγούς είναι τα λιγότερα ματς, πράγμα που σημαίνει και λιγότερα έσοδα, αλλά το θετικό είναι ότι έγιναν ακόμη πιο απρόβλεπτη η εξέλιξη της διοργάνωσης, αφού σε ένα 90λεπτο είναι πιο εύκολο να γίνουν εκπλήξεις. Κάτι που σημαίνει, κατ’ επέκταση, ότι η UEFA μπορεί να… πουλήσει και ως πιο συναρπαστικό το προϊόν.

Έτσι, όπως παραδέχθηκε ο Αλεξάντερ Τσέφεριν σε δηλώσεις του, υπάρχουν σκέψεις για την καθιέρωση του συγκεκριμένου format στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

«Ήταν μια επιλογή που κάναμε αναγκαστικά, αλλά είδαμε σε αυτή τελικά κάτι διαφορετικό. Σίγουρα θα σκεφτούμε να το καθιερώσουμε και στο μέλλον. Οι ομάδες μην έχοντας το μαξιλαράκι του επαναληπτικού παίζουν πιο επιθετικά. Σε μονά ματς, αν μια ομάδα προηγηθεί η άλλη είναι υποχρεωμένη να αντιδράσει άμεσα. Έτσι τα παιχνίδια είναι πιο συναρπαστικά. Θα πρέπει να δούμε βέβαια τι συνέπειες θα έχει η μείωση του αριθμού των αγώνων», τόνισε αρχικά ο πρόεδρος της UEFA και συμπλήρωσε.

«Το Final-8 είχε μεγάλη επιτυχία και η τηλεθέαση ήταν τεράστια. Ίσως επειδή είναι Αύγουστος και ο κόσμος είναι στο σπίτι. Σε κάθε περίπτωση είναι ένα πολύ ενδιαφέρον τουρνουά. Θα δούμε, είναι νωρίς να πούμε οτιδήποτε».