Η Νάπολι προηγήθηκε, η Μπαρτσελόνα ισοφάρισε και η πρόκριση στους «8» θα κριθεί στο Camp Nou.

Η Μπαρτσελόνα ήταν αυτή που πήρε την μπάλα από το ξεκίνημα του ματς, με τη Νάπολι να μπαίνει στο γήπεδο με πρώτο στόχο να μην αφήσει κενούς χώρους πίσω. Και όντως δεν άφησε, αφού οι Ισπανοί ναι μεν είχαν την μπάλα, αλλά δεν ήξεραν τι να κάνουν με αυτή.

Η επιβεβαίωση αυτού, είναι το γεγονός ότι σε όλο το πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Κίκε Σετιέν δεν είχε ούτε μία τελική προσπάθεια. Αντιθέτως, οι Ιταλοί είχαν και… τι τελική! Στο 30′ ο Ζιελίνσκι έφυγε στην αντεπίθεση και πάσαρε στον Μέρτενς, ο οποίος με τέλειο πλασέ σημάδεψε «παραθυράκι» για το 1-0!

Ένα γκολ ιστορικής σημασίας για τον Βέλγο, αφού ήταν το 121ο πρώτο με τη φανέλα της Νάπολι, πράγμα που σημαίνει ότι έπιασε τον Μάρεκ Χάμσικ στην 1η θέση των σκόρερ στην ιστορία της ομάδας.

Το πρώτο ημίχρονο, επομένως, ήταν καλό για τους Ιταλούς, αλλά όχι και το δεύτερο, αφού στο 57′ ο Σεμέντο έδωσε έτοιμο γκολ στον Γκριεζμάν και αυτός όντως το έβαλε, γράφοντας το 1-1. Ήταν το γκολ που ήθελε η Μπαρτσελόνα για να νιώσει ότι έχει τον έλεγχο, απέναντι σε μια Νάπολι που δεν τα παράτησε πάντως.

Η ομάδα του Γκατούζο θα μπορούσε να πάρει ξανά το προβάδισμα, αφού έκανε τις φάσεις με τους Ινσίνιε και Μίλικ αλλά η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα, με το 1-1 να παραμένει ως το τέλος και με τους Καταλανούς να χάνουν για τη ρεβάνς τον Βιδάλ, ο οποίος αποβλήθηκε στο 89′ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Νάπολι: Οσπίνα, Μανωλάς, Μαξιμοβιτς, Μάριο Ρουί, Ντι Λορέντσο, Ντέμε (80′ Άλαν), Ζιελίνσκι, Φαμπιάν Ρουίθ, Μέρτενς (53′ Μίλικ), Ινσίνιε, Καγιεχόν (74′ Πολιτάνο).

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Πικέ (93′ Λενγκλέ), Ουμτιτί, Φίρπο, Σεμέντο, Βιδάλ, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (55′ Αρτούρ), Ντε Γιονγκ, Μέσι, Γκριεζμάν (78′ Ανσού Φατί).