Μπορεί να έχουν μια από τις μεγαλύτερες αντιπαλότητες στην Ιταλία, αλλά αυτό δεν τις εμπόδισε να μοιράζονται την ίδια έδρα, έστω κι αν οι οπαδοί της Μίλαν την αποκαλούσαν με το όνομα της περιοχής, Σαν Σίρο, και εκείνοι της Ίντερ με το όνομα του θρυλικού ποδοσφαιριστή τους, Τζουζέπε Μεάτσα. Όπως αποφασίστηκε εδώ και καιρό, «ροσονέρι» και «νερατζούρι» θα συνεχίσουν να έχουν κοινή έδρα, αλλά -σε λίγα χρόνια- μια νέα, δίπλα στην υπάρχουσα.

Τις τελευταίες ώρες, λοιπόν, έτρεξαν οι εξελίξεις και αποφασίστηκε ότι το χωρητικότητας 80 χιλιάδων γήπεδο θα κατεδαφιστεί και τη θέση του θα πάρει ένα νέο, το οποίο θα ανεγερθεί λίγα μέτρα μακριά από το ήδη υπάρχον. Την είδηση επιβεβαίωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Ίντερ, Αλεσάντρο Αντονέλο, ο οποίος είπε στην Gazzetta dello Sport πως «δουλεύουμε μαζί με τη Μίλαν και σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε με επίσημο τρόπο τα σχέδιά μας. Έχουμε ακόμη αρκετή δουλειά, αλλά είναι η κατάλληλη στιγμή για να ενωθούμε με φόντο το γήπεδο».

Το φιλόδοξο αυτό πρότζεκτ ήταν μια ιδέα του CEO της Μίλαν, Ιβάν Γκαζίδη, και περιλαμβάνει τρεις διαφορετικά σενάρια: το ένα ήθελε την ανακατασκευή του γηπέδου με το να ξηλωθεί το τρίτο διάζωμα και να υποχωρήσει η χωρητικότητά του σε 60-65 χιλιάδες, το δεύτερο ήθελε την κατασκευή νέου γηπέδου στην ίδια περιοχή, ενώ το τρίτο σενάριο ήθελε την ανέγερση νέου γηπέδου, αλλά σε νέα περιοχή του Μιλάνου, με το Σέστο Σαν Τζιόβανι να είναι το φαβορί. Ωστόσο, προκρίθηκε η δεύτερη λύση…

Οι δύο σύλλλογοι της Λομβαρδίας έκριναν η ανακατασκευή του «Τζουζέπε Μεάτσα» (ή Σαν Σίρο) και πιο πολυέξοδη θα είναι και θα τους πάρει περισσότερο χρόνο υλοποίησης, ενώ η τρίτη λύση δεν θα προχωρήσει για να μην… μπλέξουν, καθώς η έκταση ανήκει στους «ροσονέρι».

Εννοείται πως Μίλαν και Ίντερ θα αγωνίζονται στο γήπεδο που ήδη χρησιμοποιούν, μέχρι να κατασκευαστεί το νέο τους «παλάτι».