Μετά τον πρώτο τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες μεταξύ Μπόκα Τζούνιορς και Ρίβερ Πλέιτ, που αναβλήθηκε λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών και διεξήχθη την επόμενη ημέρα, την ίδια τύχη είχε και ο επαναληπτικός, αυτήν τη φορά λόγω επεισοδίων.

Το παιχνίδι που ήταν προγραμματισμένο να γίνει στο «Μονουμεντάλ» στις 21:45 του Σαββάτου (24/11), σημαδεύτηκε από σοβαρά επεισόδια, όταν έφτανε στο γήπεδο η αποστολή των φιλοξενούμενων, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο ποδοσφαιριστές τους, οι οποίοι οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο.

Η FIFA και h CONMEBOL πίεζαν για να πραγματοποιηθεί το Σάββατο, αλλά τόσο οι άνθρωποι της Μπόκα, όσο και οι άνθρωποι της Ρίβερ, που στήριξαν τους αντιπάλους τους, δεν ήταν σύμφωνοι σε κάτι τέτοιο. Άλλωστε, οι συνθήκες δεν ήταν… κανονικές, για να πραγματοποιηθεί σέντρα στο ματς.

Έτσι, μετά από δύο μεταθέσεις της έναρξης του αγώνα, επικράτησε η λογική και οι δύο ομάδες θα δώσουν «ραντεβού» την Κυριακή, στα 22:00 (ώρα Ελλάδας), για να κριθεί ποιος από τους δύο θα λάβει τον τίτλο του «βασιλιά» της Λατινικής Αμερικής, με τον τίτλο του Κόπα Λιμπερταδόρες.