Για τις 12:15 μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) πήρε νέα μετάθεση η σέντρα στο παιχνίδι της Ρίβερ Πλέιτ με την Μπόκα Τζούνιορς, στον επαναληπτικό τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες, που θα κρίνει τον «βασιλιά» της Λατινικής Αμερικής.

Άπαντες οι αρμόδιοι πιέζουν να ξεκινήσει το παιχνίδι, παρόλο που δύο ποδοσφαιριστές της Μπόκα είναι στο νοσοκομείο, με τον δημοσιογράφο Χουάν Αράνγκο, να μεταδίδει πως η FIFA απείλησε τους φιλοξενούμενους (τα θύματα επίθεσης οπαδών της Ρίβερ, δηλαδή) ότι εάν δεν βγουν στον αγωνιστικό χώρο, για να συνεχίσουν το παιχνίδι, τότε θα τους τιμωρήσουν και θα δώσουν στους αντιπάλους τους τη νίκη και το τρόπαιο.

Εκτός από την παγκόσμια Ομοσπονδία, στο ίδιο μήκος κύματος φαίνεται να κινείται και η CONMEBOL, η οποία επιμένει στη διεξαγωγή του Superclasico. Μάλιστα, είναι εκείνη που δίνει τις κατευθύνσεις για το εάν και πότε θα γίνει η σέντρα στο ματς.

Οι μόνοι που βρίσκονται στο πλευρό των ανθρώπων της Μπόκα είναι αυτοί της Ρίβερ, με τον Μαρσέλο Γκαγιάρδο να συναντά στα αποδυτήρια του «Μονουμεντάλ» τον ομόλογό του στην «αιώνια» αντίπαλο, Γκιγιέρμο Μπάρος Σελότο, και να του μεταφέρει πως αυτός και η ομάδα του θα στηρίξουν όποια απόφαση και να πάρουν εκείνοι.