Η επιτυχία του ΠΑΟΚ κόντρα στην Κοπεγχάγη με σκορ 2-1 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου του Europa Conference League, χάρισε άλλους 500 βαθμούς στην Ελλάδα και την ώθησε ως τη 16η θέση της κατάταξης χωρών της UEFA.

Παρά την ήττα του Ολυμπιακού από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης με 3-1 στη Γερμανία για την 3η αγωνιστική του 4ου ομίλου του Europa League, το αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ σε συνδυασμό μ’ αυτά που έφεραν οι τσέχικες και οι κυπριακές ομάδες, «ανέβασαν» το ελληνικό ποδόσφαιρο στη 16η θέση της βαθμολογίας της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας. Αυτή η κατάταξη καθορίζει μεταξύ άλλων και τον αριθμό των ευρωπαϊκών εισιτηρίων κάθε χώρας. Η Ελλάδα επί του παρόντος έχει τέσσερα και παλεύει να τα αυξήσει.

Συγκεκριμένα, «βοήθησε» το ότι η Σπάρτα Πράγας ηττήθηκε με 4-3 από την Λιόν στο Europa League, ενώ στο Europa Conference League, η Σλάβια Πράγας έχασε με 1-0 από τη Μακάμπι Χάιφα και η Γιάμπλονετς έμεινε στο 2-2 με τη Ράντερς. Στο μεταξύ, για την ίδια διοργάνωση, η Ανόρθωση έφερε 2-2 με τη Φλόρα Ταλίν και η Ομόνοια ηττήθηκε με 3-1 από τη Βασιλεία.

Πλέον, η Ελλάδα βρίσκεται στους 24.700, μόλις 200 βαθμούς πίσω απ’ την 15η θέση όπου βρίσκεται η Κροατία (24.900) και συνεχίζει τη μάχη της για να κερδίσει ακόμη ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για τη σεζόν 2023-24. Η 15η θέση σημαίνει πως: Η πρωταθλήτρια ομάδα της Super League θα ξεκινήσει από το δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League. Η δεύτερη του ελληνικού πρωταθλήματος θα αρχίσει την προσπάθειά της από το δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League. Η ομάδα που θα πάρει το Κύπελλο Ελλάδας θα μπει στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, ενώ η 3η και η 4η της Super League θα ξεκινήσουν από το 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.