Ο ΠΑΟΚ έγινε η δεύτερη ομάδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου που τελειώνει αήττητος το πρωτάθλημα, μετά τον Παναθηναϊκό την αγωνιστική περίοδο 1963-64, καθώς επικράτησε σήμερα με 2-0 στα Ιωάννινα επί του τοπικού ΠΑΣ.

Ο «δικέφαλος» του Βορρά ολοκλήρωσε την πορεία του στη Super League 2018-19 με απολογισμό 26 νίκες και 4 ισοπαλίες, επισφραγίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον τρίτο τίτλο της ιστορίας του.

Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου πέτυχαν τα γκολ της νίκης του στην επανάληψη με τους Ακπομ στο 60′ και Σάκχοφ στο 79′. Το σύνολο του Γιάννη Πετράκη, με την ολοκλήρωση της 30ής αγωνιστικής, υποβιβάστηκε απευθείας στη Β’ κατηγορία, ενώ οι «ασπρόμαυροι» έδειξαν έτοιμοι για την συμμετοχή του στον τελικό Κυπέλλου του προσεχούς Σαββάτου (11/05).

Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από δυο διακοπές λόγω της ρίψης αντικειμένων από τους φίλους των γηπεδούχων, στο 67′ η πρώτη και στο 88′ η δεύτερη. Τελικά, ο Δωδεκανήσιος ρέφερι, Τάσος Σιδηρόπουλος, ξανάρχισε τον αγώνα, που λίγο αργότερα ολοκληρώθηκε σε αρνητικό κλίμα, με εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στην κερκίδα των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΣ.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης): Ν. Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Κάργας, Αλ. Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Σεργκελασβίλι, Νικολιάς, Πάντελιτς, Κάστρο (74′ Γιάκος), Κρίζμαν (71′ Μάνος), Παμλίδης (71′ Λεό)

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Κρέσπο, Ίνγκασον, Τόσκα, Γιαννούλης, Ολιβέιρα (79′ Σάχοβ), Κάνιας, Ζαμπά (81′ Σβιντέρσκι), Μπίσεσβαρ (69′ Πέντρο Ενρίκε), Πέλκας, Άκπομ

Πάει στα μπαράζ μέσω… Περιστερίου

Ο ΟΦΗ επικράτησε με 2-0 του Ατρομήτου στο Περιστέρι, για την τελευταία αγωνιστική της Super League, αλλά η νίκη του Αστέρα Τρίπολης επί του Πανιωνίου τον έστειλε σε μπαράζ για την παραμονή στην κατηγορία, απέναντι στον γειτονικό Πλατανιά Χανίων (τουλάχιστον με τα τωρινά δεδομένα στη Football League).

Ο Νέιρα στο 21΄ και ο Σάσι στο 74΄ πέτυχαν τα γκολ για την κρητική ομάδα, τη στιγμή που οι «κυανόλευκοι» ολοκλήρωσαν με αρνητικό αποτέλεσμα μία εξαιρετική χρονιά, που τους βρίσκει στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας και τους εξασφαλίζει ένα εισιτήριο για το Europa League.

Μετά το τέλος του αγώνα και στις δηλώσεις του στην κάμερα της ΕΡΤ, ο Αυστριακός τεχνικός των Περιστεριωτών, Νταμίρ Κάναντι, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ομάδα, μετά από δύο χρόνια.

Ατρόμητος (Ντ. Κάναντι): Μέγερι, Ρισβάνης, Κατράνης, Χατζηϊσαίας, Σάκιτς, Μπουσούλατζιτς (82′ Μούγιακιτς), Μανούσος (55′ Ουγκράι), Ούμπιντες, Ουάρντα (46′ Ενσικουλού), Μπρούνο, Κουλούρης

ΟΦΗ (Χ. Βέρα): Σωτηρίου, Κοροβέσης, Γιαννούλης, Μιχοΐεβιτς, Μπρον, Νέιρα (88′ Ντίνας), Μελάντο, Ναμπί (82′ Σακόρ), Φερέιρα (79′ Νάστος), Βαζ, Σάσι

Θα λάμπει και την άλλη σεζόν στη Super League ο Αστέρας

Μπορεί η φετινή σεζόν του να πέρασε από… σαράντα κύματα και ο Αστέρας Τρίπολης να βίωσε αρκετά σκαμπανεβάσματα, αλλά τελικά κατάφερε να παραμείνει στη Super League και να αποφύγει ακόμη και την ψυχοφθόρα διαδικασία των μπαράζ, καθώς «καθάρισε» τον Πανιώνιο με 3-0 εντός έδρας.

Τα τέρματα των γηπεδούχων σημείωσαν ο Παπαγεωργίου με αυτογκόλ στο 24, ο αρχηγός Ιγκλέσιας με πέναλτι στο 59′ και ο Καλτσάς στο 83′. Όσο για τους φιλοξενούμενους, που παρουσιάστηκαν στην Αρκαδία με αρκετές αλλαγές, τερμάτισαν την πορεία τους στο πρωτάθλημα στην έκτη θέση.

Αστέρας Τρίπολης (Γ. Παράσχος): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Βαλιέντε, Χριστόπουλος, Τασουλής, Μπελόκ, Ιγκλέσιας, Καλτσάς, Ρόλε (86’ Τζίμας), Φερνάντεθ (60’ Δουβίκας), Αραβίδης (77’ Μπαστιάνος)

Πανιώνιος (Άκ. Μάντζιος): Μαλέρμπ, Παπαγεωργίου (65’ Καμαρά), Ντομίνγκες, Μίκο, Σαραμαντάς, Κόρμπος (78’ Κούρντι), Οικονομίδης, Μπουμάλ, Άρτσε, Μανθάτης (65’ Ρέντζας), Τσιλούλης

Συνέχισε την «τρελή» πορεία του στη Λάρισα ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός συνέχισε το νικηφόρο σερί του και πέρασε με 3-0 από την έδρα της ΑΕΛ, ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους με δέκα διαδοχικά τρίποντα στο πρωτάθλημα, αλλά και με την καλύτερη επίθεση (με το ντέρμπι «αιωνίων» να υπολογίζεται ως 0-1).

Πολύ καλή εμφάνιση από τον Νάτχο, που είχε τον ρόλο του… play maker (με τον Φορτούνη να έρχεται από τον πάγκο), ο οποίος έφτιαξε τα δύο πρώτα γκολ. Στο 24’ με κάθετη για τον Χασάν, ενώ στο 49’ έστρωσε για τον Ελαμπντελαουί, που με το αριστερό έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Ο Καμαρά στο 86’ σημείωσε με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Τοροσίδη, το τρίτο τέρμα των Πειραιωτών και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Όσο για τους «βυσσινί», είχαν ήδη πετύχει τον στόχο τους, που ήταν η παραμονή. Μάλιστα, μετά το τέλος του ματς ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Αλέξης Κούγιας, μοίρασε συγχαρητήρια σε όλους και τόνισε πως το μέλλον ανήκει στην ομάδα του.

ΑΕΛ (Τζ. Φέστα): Κρίστινσον, Γκόλιας, Μόρας (79′ Γρομητσάρης), Μπράλιτς, Ζίβκοβιτς, Γιακιμόβσκι, Σεσέροβιτς, Μπάλλας (67′ Νούσιος), Νούνιτς (58′ Κούνιτς), Σικάβκα, Καρανίκας

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Λοντίγκιν, Μεριά, Αβ. Παπαδόπουλος, Σισέ, Ελαμπντελαουί (82′ Τοροσίδης), Τσιμίκας, Καμαρά, Ανδρούτσος, Νάτχο (72′ Γκερέρο), Χασάν (58′ Φορτούνης), Σολδάνο

«Αγριεμένη» ενόψει του τελικού η ΑΕΚ

Ένα καλό «ζέσταμα» ενόψει του τελικού Κυπέλλου έκανε η ΑΕΚ στη Βοιωτία. Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, «καθάρισε» με 3-0 τον ήδη υποβιβασμένο Λεβαδειακό και σφραγίζοντας την τρίτη θέση, έδειξε  σε εγρήγορση ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ που θα κρίνει τον δεύτερο τίτλο της σεζόν στην Ελλάδα.

Τρία όμορφα γκολ από τους Μπακασέτα (45’), Λιβάγια (54’) και Πόνσε (67’) σφράγισαν την επικράτηση της Ένωσης, που είχε γίνει ακόμα ευκολότερη μετά την αποβολή του Νανγκίς στο 60’. Επίσης, πήρε λεπτά συμμετοχής ο Τσιγκρίνσκι, που αγωνίστηκε ως το 77’, ενώ την επανεμφάνισή του για πρώτη φορά μετά τον σοβαρό τραυματισμό του έκανε και ο Έλντερ Λόπες.

Λεβαδειακός (Ν. Καραγεωργίου): Μπάγιτς, Αντιλέχου (68’ Όμο), Χατζηλάμπρος, Ρεκιασβίλι (61’ Τσαμπούρης), Λιάγκας, Κονέ, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Μαρκόφσκι (64’ Καραχάλιος), Νανγκίς, Νίκας

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι (77’ Γιαννούτσος), Χουλτ (85’ Λόπες), Γαλανόπουλος, Κρίστιτσιτς, Μπακασέτας, Λιβάγια, Μάνταλος (70’ Μπογέ), Πόνσε

Καταιγιστικός ο Άρης, σκόρπισε στους… επτά ανέμους την Ξάνθη

Ο Άρης σφράγισε με τον πλέον εμφατικό τρόπο την επιστροφή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι «κίτρινοι», στο πιο παραγωγικό φετινό τους παιχνίδι στη Super League, συνέτριψαν με σκορ 7-2 την Ξάνθη και γνώρισαν την αποθέωση από τους φιλάθλους τους, που κατέκλεισαν το «Κλεάνθης Βικελίδης».

Από δύο τέρματα πέτυχαν οι Ματέο Γκαρσία (33′ και 82′) Ντιγκινί (69′ και 79′) και από ένα ο Γιουνές (27′), όταν πήρε το… ριμπάουντ από το χαμένο πέναλτι του Σιώπη, ο Κορχούτ (73′) και ο Σιώπης (90+2′), για τον οποίο ήταν το πρώτο γκολ της καριέρας του σε 168 συμμετοχές. Από πλευράς Ακριτών, που προηγήθηκαν, τα γκολ σημείωσαν Κάστρο με πέναλτι (15′) και Ντουρίτσκοβιτς (50′).

Άρης (Σ. Παντελίδης): Κουέστα, Δεληζήσης, Ντιγκινί, Γκαρσία, Γιουνές (75’ Τόνσο), Ματίγια, Τζανακάκης (58’ Σόουζα), Φετφατζίδης (58’ Μαρτίνες), Σιώπης, Κορχούτ, Ρόουζ

Ξάνθη (Μ. Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Ντουρίτσκοβιτς (84’ Φασίδης), Αλμέιδα, Μπαξεβανίδης, Κάστρο, Ακόστα, Κοβάσεβιτς, Ντίρεσταμ, Σιλά, Θυμιάνης (65’ Ντε Λούκας), Αμορίμ (72’ Καμαρά)

Τα αποτελέσματα της 30ης και τελευταίας αγωνιστικής:

  • Απόλλων Σμύρνης-Λαμία 0-3
  • Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 4-0
  • ΑΕΛ-Ολυμπιακός 0-3
  • Αρης-Ξάνθη 7-2
  • Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος 3-0
  • Ατρόμητος-ΟΦΗ 0-2
  • Λεβαδειακός-ΑΕΚ 0-3
  • ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 0-2

Η τελική βαθμολογία:

  1. ΠΑΟΚ 80 -πρωταθλητής, Champions League
  2. Ολυμπιακός 75 -Champions League
  3. ΑΕΚ 57 -Europa League
  4. Ατρόμητος 52 -Europa League
  5. Άρης 49 -Europa League
  6. Πανιώνιος 38
  7. Λαμία 37
  8. Παναθηναϊκός 36
  9. Παναιτωλικός 36
  10. ΑΕΛ 34
  11. Αστέρας Τρίπολης 33
  12. Ξάνθη 32
  13. ΟΦΗ 32 -μπαράζ παραμονής
  14. ΠΑΣ Γιάννινα 27 -υποβιβασμός
  15. Λεβαδειακός 21 -υποβιβασμός
  16. Απόλλων Σμύρνης 10 -υποβιβασμός