Ο Εργοτέλης επικράτησε του Άρη με 3-2 στο Παγκρήτιο και πήρε σπουδαία πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι σ’ έναν Άρη που θύμιζε… παιδική χαρά με τραγικά λάθη στην άμυνα.

Οι Κρητικοί προηγήθηκαν με 3-0, ο Νικολάς Ντιγκινί έβαλε και πάλι τους «κίτρινους» στο παιχνίδι της πρόκρισης δίχως όμως να την εξασφαλίσει. Για πρώτη φορά, ο Ματέο Γκαρσία δεν ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα και ο Άρης είχε τρομακτικό πρόβλημα στη διάσπαση της διπλής άμυνας ζώνης του Εργοτέλη. Η στατιστική μπορεί να έγραψε πέντε τελικές φάσεις για τους «κίτρινους» στην πραγματικότητα όμως, αυτοί περιορίστηκαν σ’ ένα σουτ του Μπάσα (16’) κι ένα του Μαρτίνες (21’).

Ο δε Εργοτέλης έδειξε ξεκάθαρα ότι θα επενδύσει στο transition game και ο τραυματισμός του Φραν Βέλεθ του… κάθισε βούτυρο στο ψωμί. Από τη στιγμή που ο Ισπανός αποχώρησε αναγκαστικά, ο Άρης είχε πρόβλημα και στο 44ο λεπτό, στο transition game, ο Έφορντ έκανε ανενόχλητος κούρσα από την αριστερή πλευρά, την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Τσέλιο, το σουτ του τελευταίου κόντραρε και ο Μπουρσέλης έκανε το 1-0 έχοντας και την εύνοια της κόντρας. Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Σάββας Παντελίδης έριξε στη μάχη τον Ματέο Γκαρσία με σκοπό την ισοφάριση αλλά έγινε μάρτυρας της ποδοσφαιρικής αφέλειας της αμυντικής γραμμής του.

Στο 50ο λεπτό ο Έφορντ έσπασε το τεχνικό οφ σάιντ και την κατάλληλη στιγμή έδωσε την μπάλα στον Ιατρούδη ο οποίος πλάσαρε τον Καντιμοίρη για το 2-0. Δύο λεπτά αργότερα, μια φάση έδειξε όλη την αμυντική γύμνια του Άρη. Και πάλι στο transition, ο Ιατρούδης είδε τον Μάβραϊ στο κέντρο και με εξαιρετική μπαλιά βρήκε τον Έφορντ ο οποίος νίκησε τον Καντιμοίρη για το 3-0. Η είσοδος του Μανώλη Σιώπη ήταν η τελευταία αντίδραση από τον Σάββα Παντελίδη με σκοπό να πιέσει ακόμη περισσότερο επιδιώκοντας το… θαύμα.

Αυτό δεν ήρθε ποτέ παρά τις προσπάθειες του Νικολάς Ντιγκινί. Ο Γάλλος επιθετικός με εξαιρετική ατομική προσπάθεια μείωσε σε 2-1 στο 57’, ενώ στο 74ο λεπτό εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Άρης (σ. σ. μετά από γύρισμα του Γιουνές η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Κοζορώνη.

Ο Άρης είχε ακόμη δύο κλασικές φάσεις για να ισοφαρίσει και να πάρει την πρόκριση, αλλά στο 87ο λεπτό ο Κατσιμήτρος σταμάτησε με διπλή προσπάθεια τον Ντιγκινί και στο 88’ ο Μενέντεζ είδε την μπάλα να φεύγει άουτ έπειτα από σουτ που επιχείρησε εκτός περιοχής.

Πηγή: gazzetta.gr