Το εμπόδιο της Μπάγερν Μονάχου ήταν εξ αρχής πολύ ψηλό για την ΑΕΚ. Ωστόσο, η ελληνική ομάδα θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω στην αναμέτρηση για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, εάν δεν έδειχνε έλλειψη συγκέντρωσης το τρίλεπτο 61’-63’, όταν και δέχθηκε τα δύο γκολ που έκριναν την αναμέτρηση.

Γράφει ο Βαγγέλης Κύρκος

Οι Χάβι Μαρτίνεθ και Λεβαντόφσκι νίκησαν τον Μπάρκα για να «καθαρίσουν» το ματς για τους Βαυαρούς, που πήραν το πολύτιμο για εκείνους τρίποντο με νίκη 0-2 και άφησαν την Ένωση στο μηδέν, που πιθανότατα την αδικεί στη συγκομιδή του ομίλου, αλλά η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση χρειάζεται και περισσότερα πράγματα εκτός από καλή διάθεση…

Έτσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε την ομάδα του με τον Μπάρκα στο τέρμα, τον Μπακάκη στα δεξιά της άμυνας και τον Χουλτ στα αριστερά, ενώ οι Λαμπρόπουλος και Τσιγκρίνσκι αποτέλεσαν το δίδυμο των στόπερ.

Ο Σιμόες με τον Γαλανόπουλο πήραν τη θέση τους στα χαφ, ο Μάνταλος δεξιά στην μεσοεπιθετική γραμμή και ο Μπακασέτας στα αριστερά, ενώ ο Κλωναρίδης με τον Πόνσε αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο.

Ο Νίκο Κόβατς επέλεξε τον Νόιερ στα γκολπόστ, τον Κίμιχ ως δεξί μπακ και τον Ραφίνια ως αριστερό, με τους Σίλε και Χούμελς στα στόπερ.

Ο Χάβι Μαρτίνεθ αγωνίστηκε ως αμυντικός μέσος, με τους Χάμες και Τιάγκο μπροστά του.

Ο Ρόμπεν πήρε την κλασική του θέση ως δεξιός επιθετικός, ο Γκνάμπρι ως αριστερός και ο Λεβαντόφσκι στην κορυφή της επίθεσης.

Έβγαλε… αναίμακτα το πρώτο μέρος

Η Μπάγερν μπήκε με τον αέρα του φαβορί στο ματς, αλλά η ΑΕΚ δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Στο 18’ οι Βαυαροί είχαν μια καλή στιγμή, με σέντρα του πολύ επικίνδυνου Γκνάμπρι, αλλά ο Τσιγκρίνσκι έδιωξε, με την μπάλα να «γλείφει» το δοκάρι του Μπάρκα. Η Ένωση απάντησε με σουτ του Πόνσε στο 20’, που έφυγε άουτ.

Η ελληνική ομάδα δεν άφηνε πολλούς χώρους και οι Γερμανοί προσπαθούσαν να απειλήσουν με μακρινά σουτ. Ένα από αυτά ήταν του Γκνάμπρι, αλλά η μπάλα κόντραρε σε ένα κεφάλι και έφυγε κόρνερ. Ο Μάνταλος δημιούργησε χωρίς να το θέλει την καλύτερη ευκαιρία της Μάγερν στο 27’. Έδωσε λάθος πάσα, την οποία κέρδισε ο Τιάγκο, που έδωσε στον Λεβαντόφσκι, αλλά ο Πολωνός δεν πλάσαρε σωστά.

Στο 29’ ο Χουλτ έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, αλλά η κεφαλιά του Μάνταλου δεν θα μπορούσε να απειλήσει τον Νόιερ, καθώς ήταν αδύναμη. Στο 32’ ο Λεβαντόφσκι σούταρε με το αριστερό έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε έξω. Ενώ την ίδια τύχη είχε και η προσπάθεια του Γκνάμπρι στο 39’, όταν το σουτ που έπιασε από τη γωνία της περιοχής κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Στο 45’ ο Ρόμπεν έκανε μια από τις κλασικές του κούρσες από τα δεξιά, αλλά η άμυνα της Ένωσης ανταποκρίθηκε για ακόμη μια φορά εξαιρετικά. Ο Μπακασέτας βοηθούσε πολύ τον Χουλτ και ανασταλτικά, κάτι που περιόρισε πολύ τη δράση του Ολλανδού και του Κίμιχ. Αντίθετα, ο Μάνταλος δεν βοηθούσε τόσο τον Μπακάκη, με αποτέλεσμα όλες οι επικίνδυνες φάσεις των Γερμανών να γίνουν από αριστερά.

Δύο φάσεις, δύο «κρύα» γκολ οι Γερμανοί

Στο 52’ η ΑΕΚ είχε μια καλή στιγμή, όταν ο Γαλανόπουλος πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, «έσπασε» αριστερά στον Μπακασέτα, που δοκίμασε το σουτ εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Στο 59’ ο Κλωναρίδης έπιασε ένα ανάποδο ψαλιδάκι από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 61’, όμως, η Μπάγερν έκανε το 0-1 και λίγο πιο μετά έγινε και το 0-2, στο 63’. Αρχικά, σε φάση διαρκείας στην περιοχή της ΑΕΚ, αδράνησαν οι παίκτες του Ουζουνίδη, με τον Χούμελς να γυρίζει στην περιοχή, εκεί ο Ρόμπεν σούταρε στα σώματα, με τον Χάβι Μαρτίνεθ να παίρνει το… ριμπάουντ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Μπάρκα. Μετά από δύο λεπτά, ο Γκνάμπρι έδωσε στον Ραφίνια, που έκανε το overlap, γύρισε στον Λεβαντόφσκι, που δεν μπορούσε να αστοχήσει. Η ατυχία για την ελληνική ομάδα, ήταν πως ο Κολομβιανός θα έβγαινε αλλαγή λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, με τον Γκορέτσκα να περνά στη θέση του (62΄).

Οι αλλαγές έριξαν τον ρυθμό

Στο 64’ η ΑΕΚ έκανε την πρώτη της αλλαγή και εκείνη, με τον Μπογέ να περνά στη θέση του Κλωναρίδη, ενώ ακολούθησαν και δεύτερες αλλαγές από τους δύο προπονητές, με τον Μίλερ να περνά στο 74’ στη θέση του Γκνάμπρι και τον Άλεφ στο 76’ στη θέση του Μάνταλου. Εκεί ο ρυθμός έπεσε πολύ και το ματς απλώς έδειξε να παίρνει τον δρόμο του…

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Γαλανόπουλος (84′ Γκάλο), Σιμόες, Μπακασέτας, Μάνταλος (76′ Αλεφ), Κλωναρίδης (64′ Μπογέ), Πόνσε.

Μπάγερν Μονάχου (Νίκο Κόβατς): Νόιερ, Σούλε, Χούμελς, Τιάγκο, Μαρτίνεθ, Ραφίνια, Κίμιχ, Χάμες (62′ Γκορέτσκα), Γκνάμπρι (75′ Μίλερ), Ρόμπεν, Λεβαντόφσκι (84′ Βάγκνερ).