Πολύ χρήσιμο για συμπεράσματα αποδείχθηκε το χθεσινό φιλικό της ΑΕΚ στην Πάτρα κόντρα στην Παναχαϊκή, το οποίο έληξε με νίκη της Ένωσης με σκορ 3-2. Ο Μανόλο Χιμένεθ είχε την ευκαιρία να τεστάρει το επίπεδο ετοιμότητας αρκετών ποδοσφαιριστών του, οι περισσότεροι εκ των οποίων είτε προέρχονται από τραυματισμό, είτε δεν υπολογίζονται για ο βασικό σχήμα. Άλλοι δημιούργησαν χαμόγελα στον Ισπανό τεχνικό και άλλοι προβληματισμό…

Αυτό το παιχνίδι ήταν το ιδανικό τεστ για τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, που προέρχεται από ρήξη χιαστών, το οποίο ο Έλληνας κεντρικός το πέρασε με επιτυχία. Δεν ήταν μόνο το γεγονός ότι απέδωσε αρκετά καλά, αλλά έμεινε στο χορτάρι και για αρκετή ώρα, δείγμα ότι η αποκατάστασή του είχε κωλύσει αρκετά καλά. Ένα άλλο καλό μήνυμα για τον προπονητή της Ένωσης ήρθε από την απόδοση του Μιχάλη Μπακάκη ως εξτρέμ, που ήταν και ο βασικός άξονας της… αντεπίθεσης στην επανάληψη και της ανατροπής στο σκορ. Τρίτο και εξίσου σημαντικό, η ποιότητα που έβγαλαν έστω και σε φιλική αναμέτρηση οι Μάρκο Λιβάγια (κατά κύριο λόγο) και Σέρχιο Αραούχο, που συνδυάστηκαν ιδανικά για ακόμη μια φορά, με αποκορύφωμα το νικητήριο γκολ, που έβγαλαν μόνο απέναντι από το σχεδόν άδειο τέρμα τον Κλωναρίδη.

Όσον αφορά τα αρνητικά, αυτά εντοπίζονται στα… ρηχά νερά που κινήθηκαν για ακόμη ένα ματς οι Αστρίτ Αϊντάρεβιτς και Πατίτο Ροντρίγκες. Ο Σουηδός μέσος ήταν κάκιστος για ακόμη μια φορά, αποδεικνύοντας ότι έχουν δίκιο όσοι τον επικρίνουν, παρά την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο Χιμένεθ, ενώ ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός, που έχει πάρει σαφώς λιγότερο χρόνο συμμετοχής, φάνηκε ότι δικαίως βρίσκεται πολύ πίσω στις επιλογές όσον αφορά τις θέσεις πίσω από τη γραμμή κρούσης των «κιτρινόμαυρων». Και για τους δύο, η εμφάνιση αυτή ήταν… καμπανάκι για τη συνέχεια, ενώ θεωρείται σχεδόν δεδομένο πλέον ότι σε περίπτωση που υπάρξει ενδιαφέρον τον Ιανουάριο για την περίπτωσή τους, θα αποχωρήσουν.