Ο Ολυμπιακός έρχεται με φόρα από την Μόσχα και αν και λαβωμένος θέλει να διπλασιάσει τις νίκες της εβδομάδας, κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Πρώτη διαβολοβδομάδα για την Euroleague και ο Ολυμπιακός ίσως να έχει την μεγαλύτερη φόρα αυτή την στιγμή. Μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα στην διοργάνωση, έδειξε αντίδραση στην Μόσχα, κόντρα στην Πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ, πήρε την νίκη και πλέον μέσα στο «σπίτι» του υποδέχεται την Μακάμπι Τελ Αβίβ (21:30, NS1).

Ο Κεστούτις Κεμζούρα θα ήθελε να δει την ίδια θέληση και αντίδραση από τους παίκτες του, αλλά τα προβλήματα είναι αρκετά. Ο Κώστας Παπανικολάου έχει τεθεί εκτός, μετά την προηγούμενη αγωνιστική, αφού αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα στο γόνατο του, ενώ γαστρεντερίτιδα χτύπησε τρεις παίκτες από την front line του Ολυμπιακού, με τους Κουζμίνσκας, Μιλουτίνοφ και Ρούμπιτ να είναι αμφίβολοι και να κάνουν τα πράγματα δύσκολα για τον προπονητή τους.

Νέες εμφανίσεις πάντως υπάρχουν στο ρόστερ, αφού οι Ρότσεστι και Ριντ έχουν ενσωματωθεί στην ομάδα και προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο με τους νέους συμπαίκτες τους και δεν αποκλείεται να κάνουν και την πρώτη επίσημη εμφάνιση τους με τα «ερυθρόλευκα». Με εξαιρετική ψυχολογία πάντως πέταξε και η Μακάμπι για την Αθήνα, αφού πήρε και εκείνη μεγάλη νίκη κόντρα στην Φενέρμπαχτσε, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να επιστρέφει σε ένα μέρος που γνωρίζει πάρα πολύ καλά. Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού και νυν της Μακάμπι, ξέρει τον ενθουσιασμό που θα ακολουθήσει της μεγάλης νίκης, την ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ και θα ήθελε η ομάδα του να μην παρασυρθεί και να παίξει σε υψηλό επίπεδο.

Πηγή: gazzetta.gr