Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η κλήρωση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου μπάσκετ. Εκ των πραγμάτων, ένα ντέρμπι θα έβγαινε, από τη στιγμή που Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ και Άρης βρίσκονταν στους «4» και έτσι το ενδιαφέρον θα ήταν εξ αρχής μεγάλο.

Το ενδιαφέρον έγινε ακόμη πιο μεγάλο από το γεγονός πως δεν θα έχουμε ντέρμπι «αιωνίων», οι οποίοι θα συγκρουστούν μόνο στον τελικό, σε περίπτωση που περάσουν, αλλά και από το ότι οι νοκ-άουτ αγώνες θα γίνουν με γηπεδούχες ομάδες τις θεωρητικά αουτσάιντερ.

Έτσι, η ΑΕΚ θα υποδεχθεί στην κοινή τους έδρα τον κυπελλούχο Παναθηναϊκό ως γηπεδούχος, κάτι που ισχύει και για τον Άρη, ο οποίος θα φιλοξενήσει στο «Nick Galis Hall» τον Ολυμπιακό..

Το τζάμπολ των δύο μονών αναμετρήσεων έχει προγραμματιστεί για τις 5 Νοεμβρίου, ενώ ο τελικός εδώ και καιρό έχει ανατεθεί στο Ηράκλειο και στα «Δύο Αοράκια». Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα διεξαχθεί στις 17 Φεβρουαρίου του νέου έτους.

Ο Παναθηναϊκός εκπροσωπήθηκε από τους Δημήτρη Γιαννακόπουλο και Μάνο Παπαδόπουλο. Η ΑΕΚ από τους Σταύρο Δουβή και Γιώργο Χήνα και ο Άρης από τον Δημήτρη Παπακυριάκη. Ο Ολυμπιακός δεν είχε εκπρόσωπο.