Στην σημασία και στην αξία που έχει συνολικά για τον οργανισμό του Παναθηναϊκού η προκριματική σειρά με την Ντνίπρο για τον β’ γύρο του Champions League, αναφέρθηκε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου, ενόψει της πρώτης αναμέτρησης του «τριφυλλιού» με την ουκρανική ομάδα.

Ο 61χρονος προπονητής του Παναθηναϊκού τόνισε πως η ομάδα του πρέπει να κάνει ένα ξεκίνημα για να επιστρέψει εκεί που πρέπει να είναι κάθε χρόνο ως κλαμπ, ενώ αναφέρθηκε και στον βαθμό ετοιμότητας των νέων αποκτημάτων των «πράσινων».

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Σέρβου τεχνικού του Παναθηναϊκού:

  • Είχατε σκεφτεί ότι θα οδηγούσατε μετά από πολύ καιρό την ομάδα στα προκριματικά του Champions League εδώ και πως νιώθετε που ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο επίπεδο του στα δικά σας χρόνια;

«Αν έλεγα πριν δύο χρόνια ότι θα ήμασταν εδώ ίσως να ήταν υπερβολικό. Τότε μπορεί να μην το σκεφτόμουν καθόλου, αλλά αν δούμε τα πράγματα, ήταν μια φυσιολογική εξέλιξη και αισθάνομαι καλά που παίζουμε σε αυτή την διοργάνωση. Μας κάνει όλους χαρούμενους».

  • Τι πρέπει να προσέξει περισσότερο ο Παναθηναϊκός στο αυριανό παιχνίδι και σε ποιον βαθμό είστε ικανοποιημένος από την προετοιμασία που έγινε;

«Δουλέψαμε πολύ αυτές τις έξι εβδομάδες και μέσα από τα φιλικά προετοιμαστήκαμε. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, δύο καλές ομάδες. Είναι δύσκολο να γίνει πρόβλεψη. Όλη μας η προσπάθεια ήταν να βρεθούμε στη καλύτερη δυνατή κατάσταση. Η προετοιμασία με άφησε απόλυτα ικανοποιημένο, αλλά αύριο στο γήπεδο θα δούμε πόσα από αυτά που κάναμε θα βγουν στον αγωνιστικό χορτάρι. Όταν δεν έχεις επίσημα παιχνίδια είναι δύσκολο να προβλέψεις την κατάστασή σου. Είναι δύο παιχνίδια και πρέπει να εκμεταλλευθούμε τον χρόνο που έχουμε μπροστά μας για να πετύχουμε τους στόχους μας».

  • Το διάστημα αποχής του Παναθηναϊκού από το Champions League το θεωρείτε ως… πνευματικό χάντικαπ;

«Είναι θέμα σε όλες τις ομάδες, η έλλειψη εμπειριών. Δεν είναι ματς πρωταθλήματος… Πρέπει να γίνει ένα ξεκίνημα από κάπου, ώστε να επιστρέψουμε εκεί που πρέπει να είμαστε κάθε χρόνο ως Παναθηναϊκός».

  • -Μπορεί ένα πρώτο παιχνίδι της σεζόν να είναι «ματς της χρονιάς» ή είναι υπερβολή των δημοσιογράφων;

«Έχω παίξει 25 ματς της χρονιάς δύο χρόνια τώρα (σ.σ. γελάει). Κάνω πλάκα, αλλά είναι και πραγματικότητα. Τόσα πολλά ματς ήταν must win. Είναι σημαντικό παιχνίδι, αλλά είναι και όμορφο. Είναι καλό όταν πρωταγωνιστείς, να έχεις αυτά τα παιχνίδια. Παλεύεις όλο τον χρόνο να βρεθείς εδώ. Όλοι ζουν για κάτι τέτοια παιχνίδια. Είναι ένα από τα παιχνίδια μπορούμε να πούμε ότι είναι από τα πιο σημαντικά ματς των τελευταίων ετών’».

  • Ποιά είναι η άποψή σας για την Ντνίπρο;

«Είναι λογικό να έχουμε δει την Ντνίπρο. Και στα ματς τα ευρωπαϊκά και στο πρωτάθλημα. Είδαμε ματς που έκαναν παντού. Προσπάθησε να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Είδαμε τα φιλικά, τους ξέρουμε καλά όπως και εκείνοι ξέρουν εμάς. Είναι μια πολύ καλά οργανωμένη άμυνα, παίζει ποιοτικό ποδόσφαιρο και θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον αυτές οι αναμετρήσεις».

  • Πόσο ικανοποιημένους είστε από τους καινούριους παίκτες, θα πάτε με αυτούς ή θα στηριχθείτε στον κορμό από πέρσι;

«Κάναμε ποιοτικές προσθήκες αλλά δεν έχουν όλοι τον ίδιο βαθμό ετοιμότητας. Καθημερινά, όμως και τα παιχνίδια και η ποιότητα επισπεύδουν την κατάσταση. Είμαστε μια καλή ομάδα που με τον χρόνο θα γίνει και καλύτερη…».