Η UEFA θα ανακοινώσει εντός της ερχόμενης εβδομάδας, όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, τον αποκλεισμό της Γιουβέντους από την Ευρώπη για τη σεζόν που έρχεται, με την απόφαση να γίνεται δεκτή με… έντονη ικανοποίηση από τους ανθρώπους του κλαμπ αφού δεν θέλουν να παίξουν στο Europa Conference League.

Οι Μπιανκονέρι τερμάτισαν κανονικά στην πρώτη 4άδα της φετινής Serie A με βάση τους βαθμούς που πήραν στο γήπεδο, αλλά η τιμωρία τους από την ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία με -10 για παραβίαση νόμου που… δεν υπάρχει, είχε ως συνέπεια να μείνουν τελικά έξω από τις θέσεις που οδηγούν στο Champions League, παίρνοντας το εισιτήριο για το Europa Conference League.

Σε αυτή τη διοργάνωση, όμως, η Γιούβε δεν θέλει να αγωνιστεί, αφού δεν έχει να κερδίσει τίποτα οικονομικά ή σε ό,τι αφορά το πρεστίζ. Έτσι, στο Τορίνο περιμένουν με… χαμόγελα την απόφαση της UEFA, η οποία θα είναι ο αποκλεισμός της ομάδας από την Ευρώπη για ένα χρόνο, μετά την τιμωρία που υπήρξε από την ιταλική αθλητική δικαιοσύνη.

Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία έχει αποφασίσει τον μονοετή αποκλεισμό της Γιουβέντους… σε συνεργασία με το κλαμπ, το οποίο αποδέχθηκε να είναι αυτή η τιμωρία με αντάλλαγμα να μην κάνει προσφυγή στο CAS.

Έτσι, στο τέλος όλοι θα είναι ικανοποιημένοι: Η UEFA επειδή θα δείχνει αυστηρή με το να τιμωρήσει ένα μεγάλο κλαμπ και η Γιούβε επειδή δεν θα παίξει σε μια διοργάνωση στην οποία ούτως ή άλλως δεν θέλει να παίξει.