Ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να ολοκληρώσει τις μεταγραφές των Μπουανά Σαμάτα και Μπάμπα Ράχμαν και αυτός που θα ακολουθήσει, όπως όλα δείχνουν, είναι ο Γουίλιαμ Τροστ-Εκόνγκ αφού υπάρχει συμφωνία τόσο μαζί του όσο και με τη Γουότφορντ, στην οποία ανήκει.

Με το θέμα του Ίνγκασον να παραμένει ανοιχτό, οι Θεσσαλονικείς χρειάζονται οπωσδήποτε ενίσχυση στην άμυνα και αυτός που επέλεξαν είναι ο 29χρονος διεθνής Νιγηριανός στόπερ, ο οποίος αγωνίστηκε δανεικός στην ιταλική Σαλερνιτάνα από τον περασμένο Ιανουάριο και μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ο Τροστ-Εκόνγκ έχει συμβόλαιο με τη Γουότφορντ για ακόμη ένα χρόνο και ήταν θετικός στο ενδεχόμενο αποχώρησης, με τον ΠΑΟΚ να μιλάει μαζί του και να έρχεται σε προφορική συμφωνία για ετήσιες απολαβές που θα φτάνουν στο ένα εκατ. ευρώ.

Προφορική συμφωνία υπάρχει και με τη Γουότφορντ που θα πάρει κι αυτή ένα εκατ. ευρώ και αυτό που απομένει πλέον για να ολοκληρωθεί το deal είναι να έρθει στη Θεσσαλονίκη τις προσεχείς ημέρες ο παίκτης, να περάσει ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει το συμβόλαιό του και να ανακοινωθεί από την ΠΑΕ.