Η Λούσι Κλαρκ έχει γράψει ιστορία ως η πρώτη τρανσέξουαλ διαιτητής που εμφανίστηκε ποτέ στο ποδόσφαιρο και αυτό της έδωσε μία θέση στο βιβλίο Γκίνες, με την ίδια να αναφέρεται στις δηλώσεις της στο πώς το συγκεκριμένο άθλημα της έσωσε τη ζωή.

Στα 51 της χρόνια, η Βρετανίδα σφυρίζει αγώνες των μικρότερων κατηγοριών του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Αγγλία και η ιστορία της ζωής της έχει το ενδιαφέρον της, αφού είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει ενώ είχε υποστεί και καρδιακό επεισόδιο επειδή φοβόταν αν θα γίνει ή όχι αποδεκτή.

Όλα αυτά, όμως, τα ξεπέρασε χάρη στο ποδόσφαιρο, όπως είπε στις δηλώσεις της με αφορμή την είσοδό της στο βιβλίο Γκίνες.

«Αν δεν είχα το ποδόσφαιρο, αναρωτιέμαι αν θα ήμουν εδώ. Όταν ήμουν νέος ήξερα τι συνέβαινε στο μυαλό μου και υπήρχαν πολλά πράγματα που έκαναν τα νεαρά αγόρια που δεν ήθελα να κάνω. Δεν ήθελα να παίξω στρατιωτάκια, αλλά μπορούσα να παίξω ποδόσφαιρο. Προσπάθησα να αυτοκτονήσω όταν ήμουν νεότερος. Στεκόμουν στην κορυφή του Balaam House. Με τη διαιτησία απλά ξεχνάς τα πάντα. Το ποδόσφαιρο είναι εξαιρετικό για την ψυχική και τη σωματική σας υγεία», είπε μετά την παραλαβή του σχετικού βραβείου.