Η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία σε συνεργασία με την κυβέρνηση της χώρας αποφάσισαν ότι από εδώ και πέρα θα απαγορεύεται στη Serie A αλλά και στις μικρότερες κατηγορίες να φοράει κάποιος παίκτης φανέλα με το Νο88, στέλνοντας έτσι μήνυμα κατά του αντισημιτισμού.

Κάποτε, πριν πολλά χρόνια, όταν ο Τζανλουίτζι Μπουφόν ήταν στα πρώτα χρόνια της καριέρας του στην Πάρμα, είχε αποφασίσει να έχει αυτόν τον αριθμό στη φανέλα του και είχε γίνει χαμός. Ο λόγος; Παραπέμπει στο Heil Hitler, αφού το «H» είναι το 8ο γράμμα του αλφαβήτου και χρησιμοποιείται πολύ από τους νεοναζί.

Στη συνέχεια, βέβαια, ο Μπουφόν το άλλαξε και πήγε στο Νο1, ενώ τα επόμενα χρόνια, ακόμη και σήμερα, υπήρξαν και υπάρχουν παίκτες στο ιταλικό πρωτάθλημα που έχουν το Νο88, όπως για παράδειγμα ο Μάριο Πάσαλιτς της Αταλάντα. Από εδώ και πέρα, όμως, θα πρέπει να αλλάξουν.

Κυβέρνηση και ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ιταλίας συμφώνησαν στο να απαγορεύσουν πλέον το Νο88 για τους ποδοσφαιριστές, θέλοντας έτσι να στείλουν μήνυμα κατά του αντισημιτισμού.