Στην πρώτη του χρονιά στον πάγκο της ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα την οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και το πάρτι άρχισε στην ΟPAP Arena αλλά και έξω από αυτή, με τον Αργεντίνο να δηλώνει ευγνώμων για όσα ζει φέτος στη χώρα μας.

Αναλυτικά όσα είπε στην Cosmote TV ο Αργεντίνος αμέσως μετά το 4-0 επί του Βόλου

«Καταρχάς νιώθω πολύ ευγνώμων. Πρώτα απ’ όλα νιώθω ευγνώμων προς το Θεό που μου δίνει αυτή τη δυνατότητα στη ζωή μου. Έπειτα προς τον ιδιοκτήτη αυτού του κλαμπ που μου δίνει δουλεία και στη συνέχεια προς όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν σε αυτό και όλους όσοι εμπλέκονται με την καθημερινότητα- οι οδηγοί, οι καθαριστές, φυσικοθεραπευτές. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους και βέβαια κυρίως στους ποδοσφαιριστές. Και μια τεράστια αγκαλιά σε όλο τον κόσμο που μας στήριξε από την πρώτη στιγμή.

Εγώ πραγματικά νιώθω ευγνώμων στη ζωή. Μέσω ενός αθλήματος δίνουμε παρά πολλή χαρά σε πολύ κόσμο. Όχι μόνο εδώ στην Ελλάδα αλλά και στις οικογένειές μας που βρίσκονται στην Αργεντινή και κόσμος που υπάρχει και στο Μεξικό που μας στηρίζει.

Πίσω από αυτό που έγινε και βρισκόμαστε σήμερα με την κούπα, κρύβεται πολλή δουλειά και πολλή αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε. Το γκρουπ το κατάλαβε και το ερμήνευσε όπως έπρεπε. Και στο τέλος καταφέραμε να κάνουμε αυτό κάτι που είναι ό,τι καλύτερο. Εγώ δουλεύω γι αυτό το ποδόσφαιρο και το απολαμβάνω κάθε στιγμή».