Ο Παναθηναϊκός ήξερε ότι στην πραγματικότητα δεν είχε ελπίδες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά ήθελε να κλείσει με νίκη τη σεζόν και προηγήθηκε κόντρα στον Άρη, ο οποίος όμως ισοφάρισε στη συνέχεια και τελικά το 1-1 σφράγισε τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων.

Το κλίμα στη Λεωφόρο δεν ήταν τόσο πανηγυρικό όσο θα ήθελαν οι πράσινοι, οι οποίοι πάντως μπήκαν καλά στο παιχνίδι και άνοιξαν το σκορ από νωρίς. Στο 6′ ο Μπερνάρ εκτέλεσε φάουλ και ο Κλεϊνχέισλερ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 μέσα σε πανηγυρισμούς. Στη συνέχεια, όμως, ήρθε και η αντίδραση των φιλοξενούμενων.

Στο 25′ οι κίτρινοι βγήκαν μπροστά και ο Ιτούρμπε πήρε τις κόντρες και με σουτ έκανε το 1-1, την ώρα που ο Ρούμπεν Πέρεθ διαμαρτυρόταν για χέρι. Διαμαρτυρίες που είχαν ως αποτέλεσμα ο διαιτητής να πάει στο VAR για να δει τη φάση και αφού την είδε μέτρησε κανονικά το γκολ.

Οι Θεσσαλονικείς, επομένως, ισοφάρισαν αλλά η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα μπορούσε να πάρει και πάλι το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο αλλά ο Σιαμπάνης είπε «όχι» στον Χουάνκαρ στο 34′ ενώ στο 36′ έκανε μεγάλη διπλή επέμβαση σε προσπάθειες των Ιωαννίδη και Μπερνάρ, στέλνοντας τις δύο ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Όταν επέστρεψαν από αυτά, ο Απόστολος Τερζής έκανε τρεις αλλαγές για τον Άρη ενώ οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στις εξέδρες έκαναν… Pyro show, ανάβοντας πολλά καπνογόνα, θέλοντας έτσι να αποθεώσουν την ομάδα τους για τη φετινή σεζόν, παρά το γεγονός ότι τελικά δεν κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Όπως δεν κατάφερε να πάρει και τη νίκη στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν.

Αυτή θα μπορούσαν να την πάρουν οι κίτρινοι, οι οποίοι είχαν τις ευκαιρίες… Στο 78′ οι Θεσσαλονικείς πήραν πέναλτι για μαρκάρισμα του Μάγκνουσον στον Καμαρά αλλά ο Λοντίγκιν νίκησε τον Καμαρά που ανέλαβε και την εκτέλεση, κρατώντας το 1-1. Λίγα λεπτά μετά, στο 81′, ο Παναθηναϊκός είχε δοκάρι σε κερφαλιά του Κλεϊνχέισλερ και δοκάρι είχε και ο Άρης στο 84′ σε σουτ του Νταρίντα στην τελευταία καλή φάση του παιχνιδιού.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Χουάνκαρ (85′ Πούχατς), Μάγκνουσον, Σάρλια, Κώτσιρας, Ρούμπεν, Κουρμπέλης (77′ Παλάσιος), Κλεϊχνέισλερ (85′ Βέρμπιτς), Μαντσίνι, Μπερνάρ (64′ Τσέριν), Ιωαννίδης (64′ Σπόραρ).

Άρης (Απόστολος Τερζής): Σιαμπάνης, Ν΄ Κουλού, Χριστοδολούπουλος (46′ Πάλμα), Γκρέι (46′ Καμαρά), Ιτούρμπε (65′ Γκαρσία), Ετέμπο, Νταρίντα (91′ Φαμπιάνο), Μαζικού, Οντουμπάτζο, Πίρσμαν, Σγουρός (46′ Ρουπ).