Το ενδεχόμενο να διεξάγονται στις ΗΠΑ κάποιοι αγώνες του Champions League από τη σεζόν 2025-26 κι έπειτα είναι όλο και πιο πιθανό αφού η UEFA είναι θετική σε κάτι τέτοιο και έχουν γίνει ήδη συζητήσεις, όπως παραδέχθηκε ο πρόεδρός της, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Η αλλαγή στο σύστημα διεξαγωγής της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, η οποία θα ισχύσει από τη σεζόν 2024-25, δεν θα είναι και η μοναδική. Και δεν θα είναι ούτε η πιο δυνατή, αφού θα συμβεί και μια άλλη: Θα διεξάγονται ευρωπαϊκοί αγώνες σε άλλη ήπειρο.

Προς το παρόν, βέβαια, αυτό δεν είναι οριστικό, δεν είναι επίσημο, αλλά τα πράγματα προς εκεί οδεύουν και η επιβεβαίωση έρχεται από τον ίδιο τον πρόεδρο της UEFA, ο οποίος μίλησε στο podcast «Men in Blazers».

«Είναι πιθανό να διεξαχθούν αγώνες Champions League στις ΗΠΑ. Αρχίσαμε να συζητάμε γι’ αυτό, αλλά για μετά το 2025, καθώς οι τελικοί της διοργάνωσης είναι καθορισμένοι μέχρι το 2025. Το ποδόσφαιρο είναι εξαιρετικά δημοφιλές στις Ηνωμένες Πολιτείες και οι Αμερικανοί είναι πρόθυμοι να πληρώσουν ένα μεγάλο ποσό. Έτσι θα ακολουθήσουν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο όπως οι λάτρεις του μπάσκετ στην Ευρώπη ακολουθούν το ΝΒΑ», ήταν τα λόγια του Τσέφεριν.