Η ΑΕΚ πήρε την πρόκριση για τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας παρά την ήττα με 2-1 από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη αφού είχε επικρατήσει με 3-0 στον πρώτο αγώνα στην OPAP Arena και ο Ματίας Αλμέιδα δεν έκρυψε την ικανοποίησή του μετά το τέλος του αγώνα, στον οποίο έκανε και αλλαγές ξεκουράζοντας κάποιους παίκτες.

Αναλυτικά όσα είπε στην Cosmote TV ο Αργεντίνος προπονητής της Ένωσης…

Για το αν ήταν μια γλυκιά ήττα: «Στο Κύπελλο παίζεις 180 λεπτά σε διπλά ματς. Ποτέ δεν θα ήμουν χαρούμενος με μια ήττα, αλλά γιορτάζω γιατί εδώ και τρία χρόνια η ΑΕΚ δεν ήταν στον τελικό. Γιορτάζω γιατί στην πρώτη μας χρονιά στην Ελλάδα καταφέραμε αυτό το σημαντικό βήμα. Είμαι ευτυχής για τον κόσμο, τους παίκτες για τον ιδιοκτήτη για όλο αυτό το γκρουπ που δημιουργούμε και είμαστε μια οικογένεια».

Για το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους όταν και η ΑΕΚ έβαλε το γκολ: «Ήταν το παιχνίδι που περιμέναμε, ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη ομάδα. Όταν μια μεγάλη ομάδα βρίσκεται σε μειονέκτημα παίζει έτσι. Και εμείς ήρθαμε να παίξουμε ως μια μεγάλη ομάδα, χωρίς να κρυφτούμε. Θέλαμε να νικήσουμε. Με τις αλλαγές μπορεί να καταλάβατε ότι θέλαμε να ισοφαρίσουμε και να νικήσουμε. Δεν πετάξαμε καμία μπάλα για να κερδίσουμε χρόνο. Έπρεπε να κρατήσουμε τον έλεγχο, το καταφέραμε κάποιες στιγμές, αλλά ξέραμε ότι απέναντί μας είχαμε μια ομάδα με μεγάλους ποδοσφαιριστές».