Η νίκη με 3-0 στον πρώτο ημιτελικό έδινε πολύ μεγάλο προβάδισμα στην ΑΕΚ για την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας και η επιβεβαίωση ήρθε στη ρεβάνς, αφού το μόνο που κατάφερε ο Ολυμπιακός ήταν να νικήσει με 2-1, αποτέλεσμα που αφήνει εκτός τελικού την ομάδα του Ζοσέ Ανιγκό, με το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα να παίρνει το «εισιτήριο».

Οι Πειραιώτες, οι οποίοι προέρχονταν και από την ήττα κόντρα στον Παναθηναϊκό, ήταν υποχρεωμένοι να επιτεθούν από νωρίς και η πρώτη ευκαιρία ήρθε στο 7′ από το λάθος του Μουκουντί, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ μετά το συρτό σουτ του Χουάνγκ. Όπως και να έχει, πάντως, ήταν μια φάση που ζέστανε τις εξέδρες, ενώ λίγα λεπτά μετά, στο 13′, η Ένωση υποχρεώθηκε σε αλλαγή, με τον τραυματία Μοχαμάντι να αφήνει τη θέση του στον Χατζισαφί.

Από εκεί και πέρα, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έδειχνε να ανεβαίνει κάπως και να ισορροπεί την κατάσταση, αλλά σε εκείνο το χρονικό σημείο δέχθηκε το γκολ τελικά… Στο 27′ ο Μπακαμπού σέντραρε από αριστερά και ο Βαλμπουενά με δυνατή κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Στάνκοβιτς κάνοντας το 1-0.

Έτσι, ο Ολυμπιακός ήταν ένα βήμα πιο κοντά στην (πολύ δύσκολη) ανατροπή που κυνηγούσε και στο 35′ είχε νέα φάση, αυτή τη φορά με τον Μπιέλ που έκανε όμως απελπιστικό τελείωμα από καλή θέση μετά το γύρισμα του Φορτούνη. Η ομάδα του Ζοσέ Ανιγκό δεν κατάφερε, επομένως, να βάλει δεύτερο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο οι κιτρινόμαυροι έγιναν απειλητικοί δύο φορές: Στο 45′ με το φάουλ του Φερνάντες που έφυγε ελάχιστα άουτ και στο 45’+3′ με την κεφαλιά του Πινέδα που έφυγε επίσης ελάχιστα άουτ μετά τη σέντρα του Χατζισαφί.

Επιθετικά έκλεισε το πρώτο μέρος η ΑΕΚ, επιθετικά μπήκε και στο δεύτερο, έχοντας τρεις μεγάλες φάσεις στο πρώτο 5λεπτο με Λιβάι Γκαρσία και Χατζισαφί αλλά ο Πασχαλάκης ήταν σωστός στις αντιδράσεις του. Και τελικά αμέσως μετά, στο 52′, η Ένωση σκόραρε αλλά με… αυτογκόλ, αφού η μπάλα κόντραρε στον Μπα μετά το πλασέ του Λιβάι Γκαρσία και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1.

Ήταν το γκολ που έδινε την εντύπωση σε όλους πως τα πάντα κρίθηκαν, αλλά οι ερυθρόλευκοι δεν τα παράτησαν και στο 57′ πήραν ξανά προβάδισμα με το σουτ του Χουάνγκ με το αριστερό (2-1). Οι Πειραιώτες ήθελαν άλλα δύο γκολ για την παράταση, οι προπονητές άρχισαν τις αλλαγές τους και οι κιτρινόμαυροι πίστευαν ότι ισοφάρισαν ξανά στο 70′ με το ωραίο τελείωμα του Τσούμπερ αλλά το VAR έδειξε ότι υπήρχε οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε.

Γεγονός που δεν τους ενόχλησε και ιδιαίτερα, πάντως, αφού και η ήττα με 2-1 τούς έδωσε την πρόκριση για τον τελικό του κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ, εκτός κι αν η Λαμία κάνει στη ρεβάνς της Τούμπας τη μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά την ήττα της με 5-1 στον πρώτο αγώνα…

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ανδρούτσος (80′ Μασούρας), Σισέ, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ, Μπιέλ (61′ Βρουσάι), Βαλμπουενά (68′ Γκάρι Ροντρίγκες), Φορτούνης (80′ Ελ Αραμπί), Μπακαμπού.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Μουκουντί, Μοχαμάντι (13′ Χατζισαφί), Φερνάντες (63′ Ελίασον), Γαλανόπουλος (72′ Σιμάνσκι), Μάνταλος (72′ Γιόνσον), Πινέδα, Λιβάι Γκαρσία (72′ Γκατσίνοβιτς), Τσούμπερ.