Η Λάτσιο προηγήθηκε στην Ολλανδία αλλά η Άλκμααρ με τον Βαγγέλη Παυλίδη να σκοράρει ξανά, όπως είχε κάνει και στη Ρώμη πριν μια εβδομάδα, έκανε την ανατροπή, νίκησε με 2-1 και προκρίθηκε στους «8» του Europa Conference League, φαβορί για την απόκτηση του οποίου είναι η Φιορεντίνα που νίκησε και στην Τουρκία, με 4-1 αυτή τη φορά, τη Σίβασπορ.

Έχοντας επικρατήσει με 2-1 στην Ιταλία στο πρώτο παιχνίδι, η Άλκμααρ ήταν το φαβορί για την πρόκριση αλλά η Λάτσιο μπήκε δυνατά και έκανε το 0-1 στο 21′ με τον Φελίπε Άντερσον. Οι Ρωμαίοι πίστευαν στην ανατροπή αλλά τελικά οι Ολλανδοί διατήρησαν την ψυχραιμία τους, ισοφάρισαν στο 28′ με τον Κάρλσον και πήραν προβάδισμα στο 62′ με ωραίο τελείωμα του Παυλίδη από το ύψος της περιοχής, πετυχαίνοντας δεύτερη νίκη με 2-1 και παίρνοντας πανηγυρικά την πρόκριση για τους προημιτελικούς της διοργάνωσης.

Προκρίσεις με 4άρες για Φιορεντίνα και Γουέστ Χαμ

Από εκεί και πέρα, στα υπόλοιπα παιχνίδια, η Φιορεντίνα νίκησε με 4-1 εκτός έδρας τη Σιβασπορ, για την οποία έβαλε αυτογκόλ ο Γούτας και αποχώρησε με τραυματισμό ο Χαρίσης, σφραγίζοντας την πρόκριση αφού είχε νικήσει και στο πρώτο παιχνίδι, ενώ 4άρα έριξε και η Γουέστ Χαμ στην ΑΕΚ Λάρνακας, την οποία είχε νικήσει και στην Κύπρο, επικρατώντας με 4-0.

Η Άντερλεχτ με γκολ του Σλιμανί στο 61′ νίκησε με 1-0 εκτός έδρας τη Βιγιαρεάλ και την απέκλεισε μετά το 1-1 στο πρώτο παιχνίδι, ενώ η Νις καθάρισε με 3-1 τη Σέριφ, η Λεχ Πόζναν με 3-0 εκτός έδρας τη Τζουργκάρντεν, ενώ το Σλόβαν Μπρατισλάβας – Βασιλεία έληξε 2-2 και όλα κρίθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι, όπου οι Ελβετοί ήταν πιο ψύχραιμοι και με σκορ… 1-4 πήραν την πρόκριση.