Τα όσα αποκαλύφθηκαν για περίεργες πληρωμές της Μπαρτσελόνα προς εταιρεία του αντιπροέδρου των Ισπανών διαιτητών αλλά και προς συγκεκριμένα ΜΜΕ, με το ποσό να ξεπερνάει συνολικά τα 7 εκατ. ευρώ, θα έχει ως αποτέλεσμα, όπως αναφέρουν τα ισπανικά ΜΜΕ, την ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα τόσο προς το κλαμπ όσο και προς τον πρώην πρόεδρο Ζόσεπ Μαρία Μπαρτομέου.

Μπορεί η La Liga, μέσω του προέδρου της, Χαβιέρ Τέμπας, να είπε από την πρώτη στιγμή ότι δεν θα επιβληθεί κάποια ποινή στους Καταλανούς, για την ισπανική δικαιοσύνη όμως το θέμα είναι πιο σοβαρό όπως φαίνεται.

Αυτό, τουλάχιστον, προκύπτει από τα νέα ρεπορτάζ του ισπανικού Τύπου, σύμφωνα με τα οποία ο εισαγγελέας θα ασκήσει ποινική δίωξη τόσο στη Μπαρτσελόνα ως κλαμπ όσο και στον πρώην πρόεδρό της με την κατηγορία της διαφθοράς.

Πρόκειται για μια υπόθεση που παρουσιάζει όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον, κάτι που επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι η UEFA ζήτησε και έλαβε όλα τα σχετικά έγγραφα από την ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία και παρακολουθεί τις εξελίξεις.