Μία αγωνιστική πριν το τέλος της κανονικής περιόδου της Super League 1 και με την έναρξη των πλέι οφ να πλησιάζει, ο Βόλος με γκολ του Τάχατου στο 83ο λεπτό νίκησε με 1-0 εκτός έδρας τον ΠΑΣ Γιάννινα και ανέβηκε στην 5η θέση, αφού ο Άρης δεν κατάφερε να φύγει με τη νίκη από τη Λαμία.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έδειχναν πιο δραστήριοι στα πρώτα λεπτά, έχοντας και κάποιες τελικές προσπάθειες με Τζίμα και Νίνη, διατηρώντας τον έλεγχο και στη συνέχεια. Γενικά οι Ηπειρώτες σε όλο το πρώτο ημίχρονο είχαν την υπεροχή, χωρίς όμως να έχουν και ουσία στο παιχνίδι τους.

Στο 26′, από την ασταθή έξοδο του Κλέιμαν, ο Μορέιρα αστόχησε με σουτ σε μια… υποψία ευκαιρίας για τον ΠΑΣ, μέχρι που ήρθε και μία… κανονική τέτοια στο 43′ με την κεφαλιά του Εραμούσπε μετά την εκτέλεση κόρνερ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα και στο β’ μέρος, απειλώντας στο 50′ με το επικίνδυνο γύρισμα του Μορέιρα για τον Μπάλαν που δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι του για να σκοράρει από κοντά, ενώ στο 55′ το σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ.

Μετά το 60′, όμως, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε και οι δύο ομάδες έδειχναν μπλοκαρισμένες, με αποτέλεσμα να μοιάζει όλο και πιο πιθανό το ενδεχόμενο ο αγώνας να λήξει χωρίς γκολ. Στο 83ο λεπτό, όμως, ήρθε και αυτό και ήταν για τους φιλοξενούμενους, με τον νεαρό Τάχατο στην πρώτη του εμφάνιση ως βασικός να πιάνει ωραία κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Αποτέλεσμα που έμεινε ως το τέλος, με τον Βόλο να ανεβαίνει, έτσι, στην 5η θέση, χάρη και στην ήττα του Άρη στη Λαμία, μία αγωνιστική πριν το τέλος της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος.

ΠΑΣ Γιάννινα: Τσιντώτας, Σόρια, Πήλιος, Εραμούσπε, Μπακαδήμας, Νίνης, Τζίνο, Ριένστρα, Τζίμας (88′ Σταματελόπουλος), Μορέιρα (72′ Λώλης), Μπάλαν (80′ Λεό).

Βόλος: Κλέιμαν, Ταχάτος, Εσκοβάλ, Πίρινεν, Σι, Λούνα, Τσοκάνης (80′ Κάτσε), Μεταξάς (46′ Καρτάλης, 88′ Ασλανίδης), Πιρές, Τσιρίνος, Οζέγκοβιτς.