Οι Μιλγουόκι Μπακς συνεχίζουν να… προελαύνουν στο NBA καθώς επικράτησαν με 118-104 των Μπρούκλιν Νετς στο «Barclays Center» για τη 15η συνεχόμενη νίκη τους που τους ώθησε σε ρεκόρ 44-17 και τους εδραίωσαν στην πρώτη θέση της κατάταξης της ανατολικής περιφέρειας, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να πρωταγωνιστεί.

Το highlight της επιτυχίας των «ελαφιών» ήταν η επιστροφή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο παρκέ. Ο «Greek Freak» επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά τον τραυματισμό του στο γόνατο κόντρα στους Μαϊάμι Χιτ και την απουσία του από τη νίκη με 104-101 επί των Φοίνιξ Σανς και εντυπωσίασε. Σημείωσε 33 πόντους σε 28 λεπτά (15/27 σουτ, 1/2 τρίποντα, 2/6 ελεύθερες βολές), ενώ μάζεψε 15 ριμπάουντ, είχε τέσσερις ασίστ κι ένα κλέψιμο. Το δικό του έργο υποστήριξαν και οι Μπρουκ Λόπεζ (14 π.), Τζρου Χόλιντεϊ (13 π.) και Κρις Μίντλετον (18 π.).

Οι Μπακς, πάντως, δεν άρχισαν καλά το ματς. Τόσο ο Αντετοκούνμπο όσο και ο Τζρου Χόλιντεϊ έκαναν πολλά και απανωτά λάθη με αποτελέσματα οι Μπρούκλιν Νετς να προηγηθούν με 34-22. Ωστόσο, ο Έλληνας σούπερ σταρ έβαλε τους αντιπάλους του στο… καλάθι μ’ ένα εντυπωσιακό κάρφωμα παρόλο που είχε δύο παίκτες των Νετς… πάνω του.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο άρχισε με συνεχόμενα καρφώματα και τη δεύτερη περίοδο και σιγά σιγά οι Μπακς άρχισαν να μαζεύουν τη διαφορά και να ανεβάζουν την έντασή τους. Ωστόσο και πάλι τα πολλά λάθη τους δεν τους επέτρεψαν να «γυρίσουν» το ματς νωρίτερα. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους Νετς να βρίσκονται μπροστά στο σκορ με 62-52, παρά τους 15 πόντους του Αντετοκούνμπο.

Οι Μπακς βγήκαν από τα αποδυτήρια… πετώντας. «Έτρεξαν» σερί 12-4 με τον Αντετοκούνμπο να σημειώνει επτά από αυτούς τους πόντους χαρίζοντας και πάλι μοναδικό θέαμα στη ρακέτα. «Φορτώθηκε» με 4ο φάουλ πέντε λεπτά πριν το τέλος, αλλά η ομάδα του έδειξε χαρακτήρα και με το μομέντουμ υπέρ της και πήρε τα ηνία του ματς πηγαίνοντας στην τελευταία περίοδο με προβάδισμα 91-85, με επιμέρους σκορ 18-4 στο διάστημα που έλειψε ο Αντετοκούνμπο.

Τα «ελάφια» δεν σήκωσαν το πόδι από το γκάζι. Συνέχισαν να «χτίζουν» τη διαφορά τους, ενώ φάνηκε η έλλειψη ταλέντου και βάθους στο ρόστερ των Μπρούκλιν Νετς που δεν είχαν απάντηση στο επιθετικό παιχνίδι των φιλοξενούμενων και φυσικά δεν μπορούσαν να σταματήσουν τον Αντετοκούνμπο κυρίως μέσα στο… ζωγραφιστό. Με εύκολη διαχείριση οι Μπακς έφτασαν άνετα στη νίκη, ενώ μπήκε στο παρκέ και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, ο οποίος πάντως δεν σκόραρε.

Τα 12λεπτα: 34-22, 62-52, 85-91, 104-118