Η Ελλάδα ταξίδεψε στη Ρίγα για τον τελευταίο αγώνα των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου γνωρίζοντας την ήττα από την πρωτοπόρο του Group I, Λετονία με 67-57.

Η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου είχε κάποια καλά διαστήματα απέναντι στους Λετονούς που παρεμπιπτόντως, έφτασαν τις 11 συνεχόμενες νίκες στα «παράθυρα» όμως το πρόβλημα στην επίθεση στην πρώτη και την τρίτη περίοδο σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι βρήκαν εύκολα καλάθια στα τελευταία λεπτά μέσα από ομαδική προσπάθεια δεν της επέτρεψε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.

Ο αγώνας

Όπως στον αγώνα με τη Σερβία στα Λιόσια, η Ελλάδα άρχισε νωθρά κόντρα στη Λετονία, έχοντας 0/7 δίποντα πριν ο Βασίλης Μουράτος σκοράρει για το 14-8 στο 8′. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την αστοχία της Εθνικής και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο υπέρ τους 18-8 απέναντι στην ελληνική ομάδα που σούταρε 1/9 δίποντα και 2/8 τρίποντα σε αυτό το διάστημα.

Η παρουσία των Μουράτου, Μωραΐτη ζωντάνεψε κάπως την Εθνική με δυο σερί κλεψίματα ενώ ο Χατζηδάκης έδωσε λύσεις στο ζωγραφιστό για την Ελλάδα που έτρεξε σερί 7-0 και μείωσε σε 21-16 με τον 22χρονο σέντερ του Κολοσσού Ρόδου.

Η καλή άμυνα στο τελευταίο τρίλεπτο με σωστή χρήση των φάουλ και τα δυο σερί τρίποντα του Βασίλη Τολιόπουλου έβαλαν ξανά την Εθνική στο ματς. Μάλιστα το πρώτο ημίχρονο στη Ρίγα έκλεισε στο 33-32 με το απίθανο καλάθι του Νίκου Χουγκάζ που σκόραρε πεσμένος στα γόνατα! Η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου πήρε δεύτερες ευκαιρίες με τα επιθετικά ριμπάουντ (7) ενώ βελτίωσε το ποσοστό της στο δίποντο, δίχως να επιστρέψει στους Λετονούς να ξεφύγουν στο σκορ.

Μάλιστα ο Τανούλης ευστόχησε σε τρίποντο για το 33-35 και έδωσε το πρώτο προβάδισμα στην Εθνική. Σε κάθε περίπτωση, οι Λετονοί ξαναβρήκαν τρίποντα, τρέχοντας σερί 9-0 για το 42-35 με τις 2/2 βολές του Νταϊρίς Μπερτάνς στο 25′. Οι γηπεδούχοι έχτισαν ξανά διψήφια διαφορά με το γκολ-φάουλ του Κάβαρς (48-38) και προηγήθηκαν με 52-41 στο 30′, κάνοντας επιμέρους σκορ 19-9 στο τρίτο δεκάλεπτο.

Στην τελευταία περίοδο η Ελλάδα έσφιξε ξανά την άμυνά της, πλησίασε κοντά στο καλάθι με τους Τανούλη, Χατζηδάκη και απείλησε εκ νέου τους Λετονούς, μειώνοντας σε 54-52 στο 35′. Παρ’ όλα αυτά, η ελληνική ομάδα δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο αφού οι Λετονοί είχαν καλύτερες επιλογές στο φινάλε και έφτασαν στη νίκη με 67-57.

Τα δεκάλεπτα: 18-8, 33-32, 52-41, 67-57.

Πηγή: gazzetta.gr