Ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για την 24η αγωνιστική της Super League 1 και το μυαλό όλων στην ομάδα είναι εκεί και μόνο, αλλά τις επόμενες μέρες θα έρθει στο προσκήνιο και το θέμα του Δημήτρη Κουρμπέλη και της ανανέωσης του συμβολαίου του, την ώρα που υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες της Σκωτίας για την απόκτησή του.

Η ήττα της ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ επέτρεψε στους πράσινους να είναι πλέον πιο άνετοι στην κορυφή, αφού ξέρουν ότι θα ήταν εκεί ακόμη κι αν η Ένωση έπαιζε σήμερα το εξ αναβολής παιχνίδι της με τον Ατρόμητο και νικούσε. Λογικό είναι, επομένως, να υπάρχουν χαμόγελα στις τάξεις των κυπελλούχων Ελλάδας, οι οποίοι πλέον σκέφτονται το ντέρμπι με τους ερυθρόλευκους και τίποτα άλλο. Πρόκειται, άλλωστε, για ένα παιχνίδι που ενδέχεται να κρίνει πολλά στη μάχη του τίτλου, αφού ενδεχόμενη νίκη θα βγάλει τους Πειραιώτες νοκ άουτ.

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος… γκουρού για να καταλάβει ότι στις τάξεις του Παναθηναϊκού το μυαλό όλων είναι σε αυτό το παιχνίδι και μόνο, αλλά η διοίκηση είναι υποχρεωμένη να σκέφτεται και το μετά. Να σκέφτεται, για την ακρίβεια, τις συζητήσεις για τις ανανεώσεις των συμβολαίων και το θέμα που έχει παραμείνει ανοιχτό είναι αυτό του Κουρμπέλη, αφού οι άλλοι τρεις, δηλαδή οι Ρούμπεν Πέρεθ, Σένκεφελντ και Αϊτόρ συμφώνησαν με τη διοίκηση. Αυτά ήταν τα τέσσερα ανοιχτά μέτωπα, τα τρία έκλεισαν και για το τέταρτο οι συζητήσεις θα γίνουν μετά το Καραϊσκάκη.

Ο Κουρμπέλης στο Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός

Συζητήσεις στις οποίες θέλουν να… παρέμβουν ομάδες από τη Σκωτία, αφού φέρεται να υπάρχει ενδιαφέρον από εκεί. Το γεγονός ότι υπάρχει ενδιαφέρον, όμως, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα υπάρξει και «γάμος». Βασικά, μάλλον… χλωμό μοιάζει κάτι τέτοιο, αφού ο Κουρμπέλης δεν ενθουσιάζεται με μια τέτοια προοπτική. Αυτό, τουλάχιστον, λέει στους ανθρώπους του περιβάλλοντός του όσο περιμένει την κλήση από τη διοίκηση των πράσινων για να μπουν οι συζητήσεις στην τελική ευθεία.

Επιθυμία του αρχηγού του Παναθηναϊκού είναι να ανανεώσει το συμβόλαιό του και όλα δείχνουν ότι αυτό θα γίνει παρά το ενδιαφέρον από εξωτερικό. Στους πράσινους, άλλωστε, είναι μια χαρά και από τη στιγμή που υπάρχει και η προοπτική της συμμετοχής στο Champions League την επόμενη σεζόν έχει ως προτεραιότητα την παραμονή του. Και από τη στιγμή που αυτό επιθυμεί και η διοίκηση με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα είναι έκπληξη αν δεν υπάρξει συμφωνία.