Η Νάπολι πάει… τρένο στη Serie A αφού είναι στο +15 από τους διώκτες της και δείχνει έτοιμη να κατακτήσει το 3ο πρωτάθλημα της ιστορίας της, τρένο όμως πάει και στην Ευρώπη αφού πέρασε ως 1η από τον όμιλό της στο Champions League και με το 2-0 στην έδρα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης είναι έτοιμη να κλείσει θέση στους προημιτελικούς.

Με τους οπαδούς τους να έχουν δημιουργήσει εκπληκτική ατμόσφαιρα, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, απείλησαν στο 5′ με τον Κολό Μουανί και γενικά ήταν πιο επιθετικοί, χωρίς όμως να έχουν τις μεγάλες φάσεις. Αυτές, τελικά, τις είχαν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι ανέβηκαν μετά το ημίωρο, είχαν δοκάρι στο 34′ με τον Λοσάνο, κέρδισαν πέναλτι στο 35′ για ανατροπή του Οσιμέν από τον Μπουτά αλλά ο Κβαρατσχέλια που ανέλαβε την εκτέλεση νικήθηκε από τον Τραπ και τελικά το 0-1 ήρθε στο 40′, όταν ο Λοσάνο έφυγε από δεξιά και γύρισε για τον Οσιμέν που έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι Ιταλοί είχαν το προβάδισμα, είχαν την ψυχολογία και είχαν και την αυτοπεποίθηση της καλύτερης ομάδας, κάτι που αποδείχθηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, όπου κυριάρχησαν σε απόλυτο βαθμό. Η Νάπολι είχε φάση με τον Λοσάνο στο 55′, είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Κβαρατσχέλια στο 56′, απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα στο 58′ από την αποβολή του Κολό Μουανέ και τελικά είχε και δεύτερο γκολ στο 66′ με πλασέ του Ντι Λορέντσο μετά το τακουνάκι του Γεωργιανού, επικρατώντας με 2-0 στη Γερμανία. Αποτέλεσμα που είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανατραπεί στη ρεβάνς, οπότε η πρωτοπόρος της Serie A μπορεί να αρχίζει να σκέφτεται την κλήρωση των προημιτελικών.