Η FIFA έχει εδώ και χρόνια ως στόχο τη διεξαγωγή Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων και το πλάνο της θα γίνει πραγματικότητα από το καλοκαίρι του 2025 με το πρώτο τουρνουά στις ΗΠΑ, με τους Times να αναφέρονται στο πώς θα επιλέγονται οι 12 ευρωπαϊκές ομάδες και ποιες θα είχαν δικαίωμα συμμετοχής αν η διοργάνωση άρχιζε τώρα.

Μπορεί οι ποδοσφαιριστές να κάνουν συνεχώς παράπονα για το γεγονός ότι οι διεθνείς ομοσπονδίες προσθέτουν συνεχώς αγώνες στο καλεντάρι, κάνοντας όλο και πιο βαρύ το πρόγραμμα, αλλά αυτό μάλλον δεν απασχολεί αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις. Έτσι, η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι από το 2025 θα αρχίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με τη συμμετοχή 32 ομάδων.

Από αυτές, οι 12 θα είναι ευρωπαϊκές, με τη FIFA να μην μπαίνει ακόμη σε λεπτομέρειες για το πώς θα προκύπτουν οι ομάδες που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Και αφού δεν το έκανε η παγκόσμια ομοσπονδία, ανέλαβαν να το κάνουν οι Times, οι οποίοι αναφέρουν σε σχετικό ρεπορτάζ ότι οκτώ θέσεις θα δοθούν με βάση την κατάταξη των ομάδων στη βαθμολογία της UEFA και οι άλλες τέσσερις θα πάνε στους νικητές του Champions League των τελευταίων τεσσάρων ετών (2022, 2023, 2024, 2025).

Αν, επομένως, το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων άρχιζε σήμερα, οι 12 ευρωπαϊκές ομάδες θα ήταν οι Μπάγερν Μονάχου, Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Τσέλσι, Παρί Σεν Ζερμέν, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γιουβέντους, Άγιαξ, Ντόρτμουντ και Ατλέτικο Μαδρίτης.

Πρόθεση της FIFA πάντως, καταλήγουν οι Times, είναι να βρεθεί ο τρόπος ώστε καμία χώρα να μην έχει περισσότερες από δύο ομάδες.