Η Μάντσεστερ Σίτι παραπέμφθηκε σε ανεξάρτητη επιτροπή για φερόμενες παραβιάσεις των κανόνων χρηματοδότησης της Premier League. Οι παραβιάσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση, εκτείνονται από τη σεζόν 2009-10 έως την περίοδο 2017-18.

Η Σίτι, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, φέρεται να έχει παραβιάσει τους κανόνες σχετικά με την παροχή ακριβών οικονομικών πληροφοριών, κατηγορείται επίσης για μη συμμόρφωση με τους κανόνες της Premier League που απαιτούν από τους συλλόγους να ακολουθούν τους κανονισμούς της UEFA για το οικονομικό Fair-play από τις σεζόν 2013-14 έως 2017-18 και ότι δεν τηρεί τους κανόνες της Premier League για το κέρδος και τη βιωσιμότητα από το 2015-16 έως το 2017-18.

«Τα μέλη της επιτροπής θα διοριστούν από τον ανεξάρτητο Πρόεδρο της Δικαστικής Επιτροπής της Premier League» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Premier league.

«Οι διαδικασίες ενώπιον της επιτροπής θα είναι… εμπιστευτικές και θα ακουστούν ιδιωτικά. Η Premier League δεν θα κάνει περαιτέρω σχόλια σχετικά με αυτό το θέμα μέχρι νεοτέρας».