Η Ατλέτικο Μαδρίτης «πάτησε γκάζι» στο δεύτερο μέρος και με τα γκολ των Άλβαρο Μοράτα (54′) και Μάρκος Γιορέντε στις καθυστερήσεις (90’+1′) πήρε το «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς του Copa del Rey νικώντας με 2-0 την Λεβάντε στο «Σιουτάτ δε Βαλένθια».

Μπορεί η Λεβάντε να μην είχε ηττηθεί από τους «ροχιμπλάνκος» στις τέσσερις τελευταίες συναντήσεις τους, παρ’ όλα αυτά η ομάδα της δεύτερης κατηγορίας του ισπανικού ποδοσφαίρου δεν κατάφερε να κάνει την έκπληξη. Ήταν μάλιστα, η πρώτη της ήττα μετά από 17 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις!

Για το συγκρότημα του Ντιέγκο Σιμεόνε ήταν μόλις η 2η νίκη μέσα στο 2023 και αυτή στο Κύπελλο, μετά το 2-0 επί της Οβιέδο. Στο πρωτάθλημα έχει μία ισοπαλία με την Αλμερία και μία ήττα από την Μπαρτσελόνα (0-1) στο «Μετροπολιτάνο», που την έχουν αφήσει πολύ πίσω στην κούρσα διεκδίκησης του τίτλου, αλλά ακόμη περισσότερο να μη νιώθει καμία σιγουριά για την έξοδό της στο επόμενο UEFA Champions League. Το Κύπελλο, πλέον, είναι η διοργάνωση που έχει τις καλύτερες πιθανότητες να κατακτήσει.

Στο μεταξύ, το κλαμπ συμφώνησε με την Μπαρτσελόνα και θα αποκτήσει τον Ολλανδό επιθετικό Μέμφις Ντεπάι. Θα δώσει τρία εκατομμύρια ευρώ χωρίς τα μπόνους για τον Ντεπάι που δεν υπολογίζεται ως βασικός ώστε να καλύψει το κενό του Ζοάο Φέλιξ και του Ματέους Κούνια που δόθηκαν στις Τσέλσι και Γουλβς το προηγούμενο διάστημα.

Στην προημιτελική φάση, πέρασε και η Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε που ξεπέρασε το εμπόδιο της Εσπανιόλ στο «Σαν Μαμές» με σκορ 1-0. Επίσης, η Οσασούνα νίκησε στα πέναλτι με 4-2 την Μπέτις εκτός έδρας (1-1 κ.δ., 2-2 παρ.) και έβγαλε νοκ-άουτ την περσινή νικήτρια του Κυπέλλου Ισπανίας. H Βαλένθια, πάλι, έκανε… περίπατο με 4-0 κόντρα στην Σπόρτινγκ Χιχόν στο «Ελ Μολινόν».

Τα αποτελέσματα της φάσης των «16» του Copa del Rey:

  • Ρεάλ Σοσιεδάδ-Μαγιόρκα 1-0
  • Αλαβές-Σεβίλλη 0-1
  • Σπόρτινγκ Χιχόν-Βαλένθια 0-4
  • Αθλέτικ Μπιλμπάο-Εσπανιόλ 1-0
  • Λεβάντε-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-2
  • Μπέτις-Οσασούνα 2-4 πέν. (1-1 κ.δ., 2-2 παρ.)
  • Θέουτα-Μπαρτσελόνα 19/1
  • Βιγιαρεάλ-Ρεάλ Μαδρίτης 19/1