Πολύ κοντά στην απόκτηση του Τάισον, ο οποίος επί χρόνια ήταν ένα από τα βασικά στελέχη της Σαχτάρ Ντόνετσκ, βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, με τις δύο πλευρές να έχουν ήδη συμφωνήσει προφορικά και τον 34χρονο Βραζιλιάνο επιθετικό μέσο και εξτρέμ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Ιντερνασιονάλ, να αναμένεται στη Θεσσαλονίκη για υπογραφές και ανακοινώσεις.

Ο Τάισον ήρθε στην Ευρώπη το 2010 για λογαριασμό της Μέταλιστ, από την οποία πήρε μεταγραφή το 2013 στη Σαχτάρ και παρέμεινε εκεί ως το 2021, κατακτώντας 6 πρωταθλήματα και 5 κύπελλα Ουκρανίας, ενώ το 2018 είχε αναδειχθεί και παίκτης της χρονιάς.

Από το 2021 είχε επιστρέψει στη Βραζιλία και συγκεκριμένα στην Ιντερνασιονάλ από την οποία έμεινε ελεύθερος τώρα, με τον ΠΑΟΚ να ξεκινάει συζητήσεις μαζί του, φτάνοντας σε προφορική συμφωνία. Μια προφορική συμφωνία που προβλέπει συμβόλαιο 1,5 έτους για τον Τάισον, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως ελεύθερος πίσω από τον επιθετικό όσο και ως εξτρέμ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 34χρονος Βραζιλιάνος άσος αναμένεται σύντομα στη Θεσσαλονίκη για να ολοκληρωθεί η συμφωνία με τον ΠΑΟΚ και να υπογράψει το συμβόλαιό του ώστε να τεθεί στη διάθεση του Ραζβάν Λουτσέσκου.